Follow us

Τηγανητές γαρίδες με χυλό μπίρας

Τηγανητές γαρίδες με χυλό μπίρας

Υλικά

Υλικά για 4 μερίδες

500 γρ. γαρίδες μεσαίες χωρίς κέλυφος με ουρά

1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/2 κουτ. τσαγιού αλάτι

1/2 κουτ. τσαγιού πιπέρι καγιέν ή πάπρικα ή τσίλι

1 κουτ. τσαγιού θυμάρι

? φλιτζανιού μπίρα (περίπου)

λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Ξεπαγώνετε τις γαρίδες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Τις πλένετε και τις στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας.

Σε μεσαίο μπολ, ανακατεύετε το αλεύρι και τα μπαχαρικά.

Προσθέτετε στο μείγμα μπίρα μέχρι να γίνει ένας πηχτός χυλός.

Κρατώντας τις γαρίδες από την ουρά, τις βουτάτε μία μία στο χυλό και τις τηγανίζετε σε καυτό λάδι για 3-4περίπου γυρίζοντας τις για να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.



Σερβίρετε τις γαρίδες με διάφορες έτοιμες σάλτσες (γλυκόξινη, ταρτάρ, κέτσαπ, κλπ) , γαρνίρετε με φέτες λεμονιού και τις συνοδέψτε τις με μία δροσερή, ανάμικτη σαλάτα.



Χρόνος προετοιμασίας: 10
Χρόνος μαγειρέματος: 5




Το κρασί που θα το "στολίσει"

Γλυκόσαρκες γαρίδες και αμυλώδης γλυκύτητα από το χυλό.

Αν είμαστε σε ένα γιαπωνέζικο εστιατόριο θα μιλούσαμε για μία τεμπούρα.

Θα βάζαμε δίπλα της ένα λευκό κρασί με αρκετή οξύτητα (αντί για λεμόνι που μαλακώνει το ζυμαρένιο περίβλημα) και καλό αλκοόλ για να ταιριάζει με τη γλυκύτητα του συνόλου.

Δηλαδή, ένα Ασύρτικο από τη Σαντορίνη.

Την αβάρελη "Σαντορίνη" από το Κτήμα Σιγάλα ας πούμε.

Σερβίρετε τις γαρίδες με διάφορες έτοιμες σάλτσες (γλυκόξινη, ταρτάρ, κέτσαπ, κλπ) , γαρνίρετε με φέτες λεμονιού και τις συνοδέψτε τις με μία δροσερή, ανάμικτη σαλάτα. Χρόνος προετοιμασίας: 10Χρόνος μαγειρέματος: 5 Γλυκόσαρκες γαρίδες και αμυλώδης γλυκύτητα από το χυλό. Αν είμαστε σε ένα γιαπωνέζικο εστιατόριο θα μιλούσαμε για μία τεμπούρα. Θα βάζαμε δίπλα της ένα λευκό κρασί με αρκετή οξύτητα (αντί για λεμόνι που μαλακώνει το ζυμαρένιο περίβλημα) και καλό αλκοόλ για να ταιριάζει με τη γλυκύτητα του συνόλου. Δηλαδή, ένα Ασύρτικο από τη Σαντορίνη. Την αβάρελη "Σαντορίνη" από το Κτήμα Σιγάλα ας πούμε.

Επίσης...

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Ψωµί από Αλεύρι Ολικής Άλεσης

Πώς θα φτιάξεις ψωμί από αλεύρι ολικής άλεσης.

Ρολό Κιµά µε Λαχανικά

Η συνταγή για ρολό κιμά με λαχανικά.

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Ψωµί Ζυµωτό

Η συνταγή για ζυμωτό ψωμί.

Ιτσλί µε Αρνάκι και Μοσχάρι

Πώς θα φτιάξεις ιτσλί με αρνάκι και µοσχάρι.

Πλούσια Σούπα Γιουβαρλάκια µε Λαχανικά

Η συνταγή για πλούσια σούπα γιουβαρλάκια µε λαχανικά.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Μπιφτέκια Γεµιστά στο Τηγάνι

Η συνταγή για γεμιστά μπιφτέκια στο τηγάνι.

Η πιο Εύκολη Κιµαδόπιτα µε Λαχανικά

Πώς θα φτιάξεις την πιο εύκολη κιμαδόπιτα με λαχανικά.