
Υλικά
500 γρ. γαρίδες μεσαίες χωρίς κέλυφος με ουρά Υλικά για 4 μερίδες
1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κουτ. τσαγιού αλάτι
1/2 κουτ. τσαγιού πιπέρι καγιέν ή πάπρικα ή τσίλι
1 κουτ. τσαγιού θυμάρι
? φλιτζανιού μπίρα (περίπου)
λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Ξεπαγώνετε τις γαρίδες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Τις πλένετε και τις στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας.
Σε μεσαίο μπολ, ανακατεύετε το αλεύρι και τα μπαχαρικά.
Προσθέτετε στο μείγμα μπίρα μέχρι να γίνει ένας πηχτός χυλός.
Κρατώντας τις γαρίδες από την ουρά, τις βουτάτε μία μία στο χυλό και τις τηγανίζετε σε καυτό λάδι για 3-4περίπου γυρίζοντας τις για να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
Σερβίρετε τις γαρίδες με διάφορες έτοιμες σάλτσες (γλυκόξινη, ταρτάρ, κέτσαπ, κλπ) , γαρνίρετε με φέτες λεμονιού και τις συνοδέψτε τις με μία δροσερή, ανάμικτη σαλάτα.
Χρόνος προετοιμασίας: 10
Χρόνος μαγειρέματος: 5
Το κρασί που θα το "στολίσει"
Γλυκόσαρκες γαρίδες και αμυλώδης γλυκύτητα από το χυλό.
Αν είμαστε σε ένα γιαπωνέζικο εστιατόριο θα μιλούσαμε για μία τεμπούρα.
Θα βάζαμε δίπλα της ένα λευκό κρασί με αρκετή οξύτητα (αντί για λεμόνι που μαλακώνει το ζυμαρένιο περίβλημα) και καλό αλκοόλ για να ταιριάζει με τη γλυκύτητα του συνόλου.
Δηλαδή, ένα Ασύρτικο από τη Σαντορίνη.
Την αβάρελη "Σαντορίνη" από το Κτήμα Σιγάλα ας πούμε.