Υλικά
Υλικά
1 κοτόπουλο, μόνο το ψαχνό του, κομμένο σε μικρά κομμάτια
10 σκ. σκόρδο
1 φλιτζ. τσ. λευκό κρασί
1/2 φλιτζ. τσ. ζωμός κοτόπουλου
1/2 φλιζ. τσ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 δαφνόφυλλο
1 κ.κ. θυμάρι
1 κ.κ. καπνιστό πιμεντόν (ή γλυκιά πάπρικα)
2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
Αλάτι, πιπέρι
Παρασκευή
Στεγνώνουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου.
Τα βάζουμε σε βαθύ σκεύος και τα πασπαλίζουμε με το πιμεντόν, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε στο ψυγείο 1-3 ώρες (αυτή η διαδικασία μπορεί να παραληφθεί).
Σε ένα βαθύ τηγάνι, αρκετά μεγάλο ώστε να χωράει τα κομμάτια σε μία σειρά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε 2 σκελίδες σκόρδο κομμένες στα τέσσερα.
Μόλις αρχίσει να ξανθαίνει, ρίχνουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου, τμηματικά, για να μην πέσει η θερμοκρασία του λαδιού και "βράσουν".
Τα αφήνουμε να κοκκινίσουν μερικά λεπτά (δεν χρειάζεται να έχουν ψηθεί εσωτερικά).
Αφαιρούμε το σκόρδο, χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τα υπόλοιπα σκόρδα σε φετάκια, τη δάφνη,το θυμάρι, και σβήνουμε με το κρασί.
Σε 1 λεπτό προσθέτουμε το ζωμό και αφήνουμε το κοτόπουλο να σιγοβράσει μέχρι να ψηθεί εντελώς(περ.
15-20 λεπτά).
Σερβίρουμε το κοτόπουλο πασπαλισμένο με το μαϊντανό.