Υλικά
Υλικά (για 8-10 σουβλάκια κανονικού μεγέθους)
800 γρ. αρνίσιο μπούτι, ψαχνό
1 κεσεδάκι γιαούρτι πλήρες
3 πράσινες πιπεριές
3 μέτρια κρεμμύδια, κομμένα κάθετα στα τέσσερα
2 λεμόνια
3 σκ. σκόρδο, λιωμένες
1 κ.κ. κύμινο, σε σκόνη
1 κ.κ. κουρκουμάς
5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Παρασκευή
Αναμειγνύουμε το γιαούρτι με το ελαιόλαδο, το χυμό και το ξύσμα των λεμονιών, το σκόρδο, το κύμινο, τον κουρκουμά, αλάτι και πιπέρι.
Κόβουμε το κρέας σε κομμάτια για σουβλάκια, τα βάζουμε σε βαθύ σκεύος και τα ανακατεύουμε με το μείγμα του γιαουρτιού.
Τα αφήνουμε 2 ώρες τουλάχιστον στο ψυγείο, καλυμμένα με μεμβράνη.
Αν χρησιμοποιήσουμε ξύλινα σουβλάκια, τα μουλιάζουμε αρκετή ώρα σε νερό, για να μην καούν.
Περνάμε το κρέας στα σουβλάκια, βάζοντας ενδιάμεσα κομμάτια πιπεριάς και κρεμμυδιού.
Καθώς ψήνονται, τα αλείφουμε συχνά με τη μαρινάδα.