Follow us

Αρνίσια κεμπάπ, σε μαρινάδα γιαουρτιού

Αρνίσια κεμπάπ, σε μαρινάδα γιαουρτιού

Υλικά

Υλικά (για 8-10 σουβλάκια κανονικού μεγέθους)

800 γρ. αρνίσιο μπούτι, ψαχνό

1 κεσεδάκι γιαούρτι πλήρες

3 πράσινες πιπεριές

3 μέτρια κρεμμύδια, κομμένα κάθετα στα τέσσερα

2 λεμόνια

3 σκ. σκόρδο, λιωμένες

1 κ.κ. κύμινο, σε σκόνη

1 κ.κ. κουρκουμάς

5-6 κ.σ. ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Παρασκευή

Αναμειγνύουμε το γιαούρτι με το ελαιόλαδο, το χυμό και το ξύσμα των λεμονιών, το σκόρδο, το κύμινο, τον κουρκουμά, αλάτι και πιπέρι.

Κόβουμε το κρέας σε κομμάτια για σουβλάκια, τα βάζουμε σε βαθύ σκεύος και τα ανακατεύουμε με το μείγμα του γιαουρτιού.

Τα αφήνουμε 2 ώρες τουλάχιστον στο ψυγείο, καλυμμένα με μεμβράνη.

Αν χρησιμοποιήσουμε ξύλινα σουβλάκια, τα μουλιάζουμε αρκετή ώρα σε νερό, για να μην καούν.

Περνάμε το κρέας στα σουβλάκια, βάζοντας ενδιάμεσα κομμάτια πιπεριάς και κρεμμυδιού.

Καθώς ψήνονται, τα αλείφουμε συχνά με τη μαρινάδα.

Επίσης...

Καγιανάς με Πράσο, Ανθότυρο και Κατσικάκι

Η συνταγή για έναν υπέροχο καγιανά.

Αρνάκι στη Γάστρα με Πορτοκάλι

Το αρνάκι-λουκούμι σε όλο του το μεγαλείο, γεμάτο αρώματα από μυρωδικά και πορτοκάλι.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Η Μαγικότερη Κρεατόσουπα

Μια εντελώς διαφορετική κρεατόσουπα, όπως τη φτιάχνουν συχνά στο Πήλιο, αλλά και στα νησιά του Ιονίου.

Αρνάκι Φρικασέ με Αμπελόφυλλα

Ένα καταπληκτικό, αλλιώτικο φρικασέ.

Κατσικάκι με Ντοματίνια

Πώς θα φτιάξεις κατσικάκι με ντοματίνια.

Κατσικάκι Γεμιστό

Η συνταγή για κατσικάκι γεμιστό.

Αρνάκι με Αγκινάρες

Η συνταγή για αρνάκι με αγκινάρες.

Κατσικάκι Μεθυσμένο

Πώς θα φτιάξεις κατσικάκι μεθυσμένο.

Κλασικό Αρνάκι Κλέφτικο

Πώς θα φτιάξετε το κλασικό αρνάκι κλέφτικο.

Χουνκιάρ Μπεγιεντί

Η συνταγή για το αυθεντικό χουνκιάρ μπεγιεντί, όπως το φτιάχνουν στην Κωνσταντινούπολη.

Κεμπάπ με Αρνί

Η συνταγή για το πιο νόστιμο κεμπάπ με αρνί.

Αρνί με Δαμάσκηνα και Ρύζι στο φούρνο

Από τις πιο νόστιμες συνταγές για να μαγειρέψεις αρνάκι ή κατσικάκι. Οι σταφίδες και τα δαμάσκηνα δίνουν μια ανεπαίσθητη γλύκα, που σβήνει τη λιπαρότητα του αρνιού, σε ένα μελωμένο αποτέλεσμα.