Follow us

Παϊδάκια αρνιού με garam masala, γιαούρτι και ras el hanout

Παϊδάκια αρνιού με garam masala, γιαούρτι και ras el hanout

Υλικά

Υλικά (για 4 άτομα)

800 γρ. παϊδάκια σε καρέ των 4 κομματιών το καθένα

200 γρ. κους κους

Ελαιόλαδο

Λίγο μαροκινό λάδι argan (προαιρετικά)

1/2 ματσάκι ψιλοκομμένος δυόσμος

10 γρ. ras el hanout

10 γρ. garam masala

10 γρ. ­κίτρινο κάρι

100 γρ. φιστίκια Αιγίνης ψιλοσπασμένα

200 γρ. γιαούρτι

Εκτέλεση

Πανάρουμε τα παϊδάκια σε φιστίκι, garam masala και κάρι.

Κατόπιν τα σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο­ να πάρουν καλό χρώμα (αν τα θέλετε ροζ είναι έτοιμα, ­αλλά για να γίνουν μέτρια θέλουν 7 λεπτά πέρασμα από ­μέτριο φούρνο).

Ετοιμάζουμε το κους κους σύμφωνα με τις οδηγίες­ και στο τέλος το τσιγαρίζουμε ελαφρά σε ελαιό­λαδο και argan.

Σερβίρουμε τα παϊδάκια με το κους κους και το γιαούρτι ανακατεμένο με το δυόσμο, αλατισμένο και ­πασπαλισμένο με το ras el hanout.

Επίσης...

Καγιανάς με Πράσο, Ανθότυρο και Κατσικάκι

Η συνταγή για έναν υπέροχο καγιανά.

Αρνάκι στη Γάστρα με Πορτοκάλι

Το αρνάκι-λουκούμι σε όλο του το μεγαλείο, γεμάτο αρώματα από μυρωδικά και πορτοκάλι.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Η Μαγικότερη Κρεατόσουπα

Μια εντελώς διαφορετική κρεατόσουπα, όπως τη φτιάχνουν συχνά στο Πήλιο, αλλά και στα νησιά του Ιονίου.

Αρνάκι Φρικασέ με Αμπελόφυλλα

Ένα καταπληκτικό, αλλιώτικο φρικασέ.

Κατσικάκι με Ντοματίνια

Πώς θα φτιάξεις κατσικάκι με ντοματίνια.

Κατσικάκι Γεμιστό

Η συνταγή για κατσικάκι γεμιστό.

Αρνάκι με Αγκινάρες

Η συνταγή για αρνάκι με αγκινάρες.

Κατσικάκι Μεθυσμένο

Πώς θα φτιάξεις κατσικάκι μεθυσμένο.

Κλασικό Αρνάκι Κλέφτικο

Πώς θα φτιάξετε το κλασικό αρνάκι κλέφτικο.

Χουνκιάρ Μπεγιεντί

Η συνταγή για το αυθεντικό χουνκιάρ μπεγιεντί, όπως το φτιάχνουν στην Κωνσταντινούπολη.

Κεμπάπ με Αρνί

Η συνταγή για το πιο νόστιμο κεμπάπ με αρνί.

Αρνί με Δαμάσκηνα και Ρύζι στο φούρνο

Από τις πιο νόστιμες συνταγές για να μαγειρέψεις αρνάκι ή κατσικάκι. Οι σταφίδες και τα δαμάσκηνα δίνουν μια ανεπαίσθητη γλύκα, που σβήνει τη λιπαρότητα του αρνιού, σε ένα μελωμένο αποτέλεσμα.