Follow us

Γαρίδες ψητές με πικάντικη μαρινάδα

Γαρίδες ψητές με πικάντικη μαρινάδα

Υλικά

υλικά

24 γαρίδες, αρκετά μεγάλες

από 50 ml: ε.π. ελαιόλαδο, τεκίλα, χυμό λάιμ

4 κ.σ. ξύδι από κόκκινο κρασί

3 σκ.σκόρδο, λειωμένες

ελάχιστο πιπέρι καγιέν

2 κόκκινες πιπεριές σε κύβους

αλάτι, πιπέρι

παρασκευή

Πλένουμε τις γαρίδες και τις αφήνουμε να στραγγίξουν.

Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.

Βάζουμε στη μαρινάδα τις γαρίδες για 1-2 ώρες.

Αφαιρούμε από τη μαρινάδα γαρίδες και πιπεριές.

Τις περνάμε σε σουβλάκια ανά 4, εναλλάξ με κομμάτια πιπεριάς και τις ψήνουμε στο γκριλ, σε κοντινή απόσταση, για 3' από κάθε πλευρά.

Σιγοβράζουμε τη μαρινάδα για 3΄-4' και περιχύνουμε τις γαρίδες.

Σερβίρουμε με ρύζι και γαρνίρουμε με φέτες λάιμ ή λεμόνι.

Επίσης...

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Σουπιές Γιουβέτσι

Η συνταγή για σουπιές γιουβέτσι.