
Υλικά
υλικά
1 μέτρια σελινόριζα
3/4 φλ.τσ. μαγιονέζα
1 κ.σ. κάπαρη, ψιλοκομμένη
1 κ.σ. αγγουράκι τουρσί, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
1 φιλετάκι αντσούγιας, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
παρασκευή
Καθαρίζουμε τη σελινόριζα και την κόβουμε ζουλιέν (λεπτά σπιρτάκια).
Τη ζεματάμε για μόλις 5'' σε βραστό νερό, την περνάμε από κρύο και την αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
Αναμειγνύουμε τη μαγιονέζα με το λεμόνι και όλα τα άλλα υλικά, πολύ ψιλοκομμένα.
Ανακατεύουμε τη σελινόριζα με τη σάλτσα ρεμουλάντ.
Ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αφήνουμε τη σαλάτα στο ψυγείο γιά 1 ώρα, πριν τη σερβίρουμε.