Υλικά
υλικά
250 γρ. ροβίτσα (μικρά, πράσινα φασόλια)
6-7 φρέσκα κρεμμυδάκια (μόνο το λευκό τμήμα)
2 κόκκινες γλυκές πιπεριές, σε κυβάκια
1 φλ.τσ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 φλ.τσ. φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
1 ντομάτα, ξεφλουδισμένη και κομμένη κυβάκια
1/2 κ.γ. μπούκοβο (προαιρετικά)
1 κ.γ. σπόρους κόλιαντρου, σπασμένους
για τη σάλτσα:
1/4 φλ.τσ. ε.π. ελαιόλαδο
1/4 φλ.τσ. χυμό λεμονιού
1 κ.σ. πετιμέζι ροδιού
2 σκ.σκόρδο λειωμένες
αλάτι, πιπέρι
παρασκευή
Βάζουμε τη ροβίτσα να μουλιάσει 2-3 ώρες.
Την ξεπλένουμε και τη βάζουμε με αρκετό κρύο νερό να βράσει μέχρι να μαλακώσει, χωρίς να λιώσει -περίπου 45', προσθέτοντας αλάτι τα τελευταία 10'.
Χτυπάμε τα υλικά της σάλτσας.
Στραγγίζουμε καλά τα φασόλια και τα βάζουμε σε βαθύ σκεύος με την πιπεριά, τα κρεμμυδάκια σε φετάκια, τη ντομάτα και τα υπόλοιπα υλικά.
Ανακατεύουμε καλά με τη σάλτσα και αφήνουμε τη σαλάτα στο ψυγείο περίπου μία ώρα.
Την αφήνουμε να μείνει εκτός ψυγείου λίγη ώρα, πριν το σερβίρισμα.