Υλικά
υλικά
1 κ. ψαχνό κοτόπουλου κομμένο σε χοντρούς κύβους
1 φλ.τσ. γιαούρτι στραγγιστό, πλήρες
3 σκ.σκόρδο λυωμένες
1 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο στον τρίφτη
από 1/2 κ.γ. σπόρους κίμινου και κόλιαντρου
1/2 κ.γ. γκάραμ μασάλα ( ινδικό μείγμα μπαχαρικών)*
1/3 κ.γ. κουρκουμά
ελάχιστο πιπέρι καγιέν
1 κ.σ. χυμό λάιμ (ή λεμονιού)
1 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
παρασκευή
Σε μικρό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και καβουρδίζουμε ελαφρά το κίμινο και τον κόλιαντρο, μέχρι να μυρίσουν περ.
1'.
Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά (τους σπόρους μαζί με το λάδι τους) με ανάλογο αλάτι και πιπέρι και χτπάμε το μείγμα γιά λίγα δευτερόλεπτα στο μπλέντερ.
Σε ένα βαθύ και πλατύ σκεύος βάζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα ανακατεύουμε πολύ καλά με το μείγμα.
Σκεπάζουμε το σκεύος με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο γιά 4-5 ώρες.
Ενδιαμέσως ανακατεύουμε 2-3 φορές τα κομμάτια.
Μουλιάζουμε ανάλογα ξύλινα σουβλάκια σε νερό γιά 30'- 1 ώρα υπολογίζοντας 5-6 κύβους γιά το καθένα.
Ανάβουμε το γκριλ του φούρνου και τοποθετούμε τη σχάρα σε απόσταση 10 εκ.
από τη φωτιά.
Ψήνουμε τα σουβλάκια 4'-5' από κάθε πλευρά.
Τα σερβίρουμε με ραϊτα, το δροσερό ινδικό ντιπ γιαουρτιού.* στα καταστήματα με ινδικά τρόφιμα, αλλά και σε μεγάλα σουπερμάρκετ