Υλικά
Υλικά
10 αβγά
3/4 κούπας τριμμένη γραβιέρα
3 κγ μουστάρδα
1 κς ελαιόλαδο
10 φέτες μπέικον, κομμένες σε μικρά κομμάτια
1 κρεμμύδι, κομμένο σε ροδέλες
80 γρ φύλλα σπανάκι τρυφερό (για σαλάτα)
2 ντομάτες, κομμένες σε φέτες
Παρασκευή
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C.
Χτυπάμε τα αβγά με το τυρί και τη μουστάρδα σε ένα μπολ.
Συμπληρώνουμε αλάτι και πιπέρι.
Ζεσταίνουμε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά και τοποθετούμε το ελαιόλαδο.
Όταν κάψει, σοτάρουμε το μπέικον για 3-4 λεπτά.
Προσθέτουμε το σπανάκι και σοτάρουμε για ακόμη 1-2 λεπτά.
Αδειάζουμε σε ένα στρογγυλό πυρέξ και από πάνω στρώνουμε τις φέτες της ντομάτας και του κρεμμυδιού.
Προσθέτουμε το μείγμα των αβγών και κουνάμε λίγο το πυρέξ για να κατανεμηθεί ομοιόμορφα.
Ψήνουμε για 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει, και αφού κρυώσει καλά κόβουμε σε φέτες.