
Υλικά
υλικά για 4 σουβλάκια
450 γρ. χοιρινές μπριζόλες λαιμού ή 5 έτοιμα χοιρινά σουβλάκια από τον κρεοπώλη
4 πίτες για σουβλάκι
2 μέτριες ντομάτες σφιχτές
1 κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανός
1 κ.γ. ρίγανη
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
αλάτι, πάπρικα γλυκειά ή καυτερή
1/2 φλ.τσ. τζατζίκι (προαιρετικά)
καλαμάκια
παρασκευή
Κόβουμε τις μπριζόλες σε ομοιόμορφους κύβους πάχους 2 -2 1/2 εκ.σε βαθύ σκεύος χτυπάμε το λάδι με το λεμόνι, τη ρίγανη, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, πιπέρι και πάπρικα και βάζουμε το κρέας να μαριναριστεί τουλάχιστον 30' (έως και 6 ώρες) σκεπασμένο.
Βάζουμε τις φέτες του κρεμμυδιού σε ένα μπολ με νερό για 20' και κατόπιν τις στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Κόβουμε τις ντομάτες σε λεπτές φέτες και τις βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν τα υγρά τους.
Αφαιρούμε τα πολλά υγρά από το κρέας και περνάμε τα κομμάτια στα σουβλάκια.
Λαδώνουμε ένα βαρύ τηγάνι με αυλάκια και ακουμπάμε επάνω τα σουβλάκια να ψηθούν σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Τα γυρίζουμε συχνά από όλες τις πλευρές, αλλά προσέχουμε να μην παραψηθούν και στεγνώσουν.
Τα βγάζουμε σε πιάτο και τα κρατάμε σκεπασμένα.
Ακουμπάμε στο ίδιο τηγάνι τις πίτες μια μια, ώστε να λαδωθούν ελαφρά με το λίπος που άφησε το κρέας και κατόπιν τις ψήνουμε για 2'-3' από κάθε πλευρά.
Βγάζουμε το κρέας από ένα καλαμάκι στην κάθε πίτα, τοποθετούμε κατά μήκος μερικά φετάκια ντομάτας και κρεμμυδιού, λίγο μαϊντανό, αλάτι και, αν θέλουμε, λίγη πάπρικα.
Προσθέτουμε μια γεμάτη κουταλιά τζατζίκι εφόσον μας αρέσει.
Τυλίγουμε την πίτα σφιχτά και δένουμε το κάτω μέρος σε αλουμινόχαρτο.