Υλικά
Υλικά
500 γρ γαλοπούλα, ξεψαχνισμένη και μαδημένη με το χέρι σε λεπτές λωρίδες
2 αραβικές πίτες, σε μικρά κομματάκια
250 γρ ντοματίνια βελανίδι, κομμένα, κατά μήκος στη μέση
2 κ. σ. ελαιόλαδο για να ζεστάνουμε τις πίτες
1 ματσάκι ρόκα, κομμένη με το χέρι
διάφορες ανάμεικτες, πράσινες σαλάτες, κομμένες με το χέρι
αλάτι
4 κ. σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
1 κ. σ. πάστα καυτερής πιπεριάς ή χαρίσα (harissa)
3 κ. σ. χυμό λεμονιού
5-6 φύλλα δυόσμου ή μέντας, ψιλοκομμένα
120 γρ ρόδι ή 1 ολόκληρο ρόδι, καθαρισμένο
1, 5 κ. σ. καβουρδισμένο κουκουνάρι
Παρασκευή
Ζεσταίνουμε τις πίτες με ελάχιστο ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι, μέχρι να ξεροψηθούν.
Ρίχνουμε και τη γαλοπούλα και τα ντοματίνια να ζεσταθούν στο τηγάνι.
Βάζουμε τη ρόκα και τις σαλάτες σε μια σαλατιέρα, αλατίζουμε και ρίχνουμε από πάνω την γαλοπούλα με τις πίτες.
Ετοιμάζουμε μια βινεγκρέτ ανακατεύοντας την πάστα της καυτερής πιπεριάς, το ελαιόλαδο και το λεμόνι, προσθέτουμε το δυόσμο και περιχύνουμε τη σαλάτα.
Πασπαλίζουμε με το ρόδι και το κουκουνάρι και σερβίρουμε.