Υλικά
Υλικά
Για τη ζύμη
400 γρ αλεύρι σκληρό και λίγο επιπλέον για το αλεύρωμα
100 γρ σιμιγδάλι
1/2 κ. σ. αλάτι χοντρό
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1/2 κ. κ. ζάχαρη
300 ml χλιαρό νερό
Ελαιόλαδο
Για τα κρεμμύδια
2 κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες
3-4 κλαράκια φρέσκο θυμάρι
2 κ. σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
4-5 κ. σ. βαλσαμικό ξίδι Καλαμάτας
Για τη σάλτσα
1 κλαράκι φρέσκο βασιλικό (μόνο τα φύλλα του)
100 γρ. ώριμα ντοματίνια βελανίδι, κομμένα στα δύο
1 κ. σ. χοντρό αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
1 κ. σ. άσπρο ξίδι
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
Για τα γέμιση
30 γρ κασέρι
1/2 συσκευασία μανούρα Σίφνου
50 γρ αρσενικό Νάξου, τριμμένο
1 κλαράκι φρέσκο δεντρολίβανο (μόνο τα φύλλα του)
Παρασκευή
Βάζουμε το αλεύρι και το σιμιγδάλι μαζί με το αλάτι σε μια λεκάνη και ανοίγουμε ένα «πηγαδάκι» με το δάχτυλο μας στη μέση.
Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό και την ανακατεύουμε με ένα κουταλάκι.
Την αφήνουμε να «δουλέψει» για 2-3 λεπτά και μόλις αφρίσει την ρίχνουμε στο «πηγαδάκι», την ανακατεύουμε καλά κι αρχίζουμε να δουλεύουμε τη ζύμη για 5 λεπτά, ανακατεύοντας την με τα χέρια μας και ζυμώνοντας την, μέχρι να γίνει λεία και μαλακιά.Λαδώνουμε ελαφρά ένα μπολ και την μεταφέρουμε εκεί, την αλευρώνουμε ελαφρά, τη σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα και την αφήνουμε να σταθεί για 1/2ώρα, μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος της.
Στο μεταξύ προθερμαίνουμε το φούρνο, στους 220ο βαθμούς κι αρχίζουμε να προετοιμάζουμε τη σάλτσα.Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι.
Ρίχνουμε τα κρεμμύδια μαζί με το θυμάρι και τα αφήνουμε να μαραθούν για 5 λεπτά.
Τα σβήνουμε με το ξίδι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα τους, σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να πιούν όλα τα υγρά τους.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Βάζουμε τα ντοματίνια και το βασιλικό σε ένα μπολ και τα αλατοπιπερώνουμε.
Προσθέτουμε και λίγο ελαιόλαδο και ελάχιστο λευκό ξίδι.
Ρίχνουμε και το σκόρδο στο μείγμα και τα αφήνουμε να διαποτιστούν. Μόλις περάσει η 1/2 ώρα που απαιτείται για να φουσκώσει η ζύμη, πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι ένα ταψάκι και την απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια του, ακατάστατα.
Απλώνουμε στο 1/3 της επιφάνειας της ζύμης τα κρεμμύδια και στο άλλο 1/3 το μείγμα με τα ντοματίνια διατηρώντας ένα κενό στη μέση όπου θα απλώσουμε το τριμμένο κασέρι και τη μανούρα.
Πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια με το τριμμένο αρσενικό και το χοντρό αλάτι και ραντίζουμε με το επιπλέον ελαιόλαδο.
Αφήνουμε την πίτσα να σταθεί πριν τη φουρνίσουμε για κανένα 15άλεπτο και την βάζουμε στο ζεστό φούρνο και την ψήνουμε για 20 λεπτά, στη μεσαία σχάρα του φούρνου.
Την σερβίρουμε ζεστή. Θ.Τ.