Υλικά
Yλικά για 4 άτομα
1800 γρ. αρνίσιο ψαχνό (κομμένο σε μεγάλους κύβους για σουβλάκι)
1/2 ματσάκι μαϊντανό
4-5 σκ. σκόρδο (ή λιγότερο αν προτιμάτε)
1/2 φλ.τσ. φρέσκο δεντρολίβανο ψαλιδισμένο
1/2 φλ.τσ. ε.π. ελαιόλαδο
1/2 λεμόνι, το χυμό
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Παρασκευή
Βάζουμε στο μπλέντερ τα φύλλα του μαϊντανού, 4 κ.σ λεμόνι, το σκόρδο καθαρισμένο, αλάτι και πιπέρι και χτυπάμε να γίνει πηχτή σάλτσα.
Βάζουμε τα κομμάτια του κρέατος σε μπολ και περιχύνουμε με τη σάλτσα μαϊντανού και το δεντρολίβανο.
Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να μείνουν τουλάχιστον 40' στο ψυγείο.
Κατόπιν, τα βγάζουμε, τα αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία περιβάλλοντος και περνάμε το κρέας σε 8 ξύλινα σουβλάκια (που έχουμε προηγουμένως μουλιάσει σε νερό για 30').
Ψήνουμε τα σουβλάκια στο γκριλ του φούρνου ή σε σχάρα, στα κάρβουνα, γυρίζοντάς τα συχνά.
Θα χρειαστούν περίπου 15'-20'.
Σημ.
μπορείτε να παρεμβάλλετε στο κρέας κομμάτια πράσινης και κόκκινης πιπεριάς και φέτες κρεμμυδιού.