Υλικά
Υλικά
500 γρ. διάφορα σαλατικά (½ μαρούλι σγουρό, ½ άϊσμπεργκ, 1 μικρό λόλα, 1 μικρό λόλα ρόσα, 1 ραντίκιο, ρόκα ή βαλεριάνα (λυκοτρίβολο)
125-150 γρ. καρύδι ψίχα (αν είναι η εποχή τους προτιμήστε τα χλωρά)
1 ξινόμηλο, καθαρισμένο και κομμένο σε κυβάκια
Για τη σάλτσα
1 κ. σ. καυτερή μουστάρδα τύπου Ντιζόν
6 κ. σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
2 κ. σ. ξίδι από κόκκινο κρασί
αλάτι
λίγο κρύο νερό
Παρασκευή
Καθαρίζουμε και πλένουμε προσεκτικά τις σαλάτες.
Τις στεγνώνουμε σε καθαρή πετσέτα για να φύγουν όλα τα νερά τους.
Κόβουμε με το χέρι όσες σαλάτες χρειάζονται κόψιμο.
Τις ανακατεύουμε με το μήλο και τα καρύδια.
Ετοιμάζουμε τη βινεγκρέτ.
Βάζουμε τη μουστάρδα, το αλάτι και το ξίδι σε ένα μπολ και σιγά- σιγά προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
Αν θέλουμε τη σος λίγο πιο ελαφριά, προσθέτουμε και λίγο νερό κι ανακατεύουμε καλά για να δέσει το μείγμα.
Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη σάλτσα της, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.
Θ.Τ.