Follow us

Σολομός ψητός με σάλτσα φουντουκιού

Σολομός ψητός με σάλτσα φουντουκιού

Υλικά

Υλικά

2 μεγάλα κομμάτια φρέσκου σολομού (από 150 γρ. το καθένα)

150 γρ. φουντούκια (αν είναι η εποχή τους, χλωρά ακόμα)

200 ml κρέμα γάλακτος ή φυτική κρέμα γάλακτος από αμύγδαλα ή σόγια

30 γρ. βούτυρο

1 κ. σ. γλυκιά μουστάρδα

1-2 κ. σ. άνηθο, φρέσκο θυμάρι

αλάτι και πιπέρι

Παρασκευή

Βάζουμε τα φουντούκια σε ένα γουδί ή στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε.

Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε τα φιλέτα του σολομού για 3-5 λεπτά, ανάλογα με το πάχος τους και το πόσο ψημένα τα προτιμάμε. Αν θέλουμε να ψηθούν καλύτερα, θα τα γυρίσουμε στα μισά του χρόνου για να ψηθούν κι από τις δυο πλευρές τους.

Προσθέτουμε τον άνηθο και τα διατηρούμε ζεστά.

Ρίχνουμε στο ζεστό τηγάνι την κρέμα γάλακτος, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τη μουστάρδα και το θυμάρι, ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε και τη σκόνη από τα τριμμένα φουντούκια, ανακατεύοντας μέχρι να σχηματιστεί μια ομογενοποιημένη, πηχτή κρέμα.

Την αφήνουμε να σιγοβράσει για 5 λεπτά.

Αλατοπιπερώνουμε και απλώνουμε τη σάλτσα μας πάνω από τα ζεστά φιλέτα του σολομού.

Τα σερβίρουμε πολύ ζεστά, γαρνίροντας τα αν θέλουμε με μερικά επιπλέον χοντρά κοπανισμένα φουντούκια.

Θ.Τ.

Επίσης...

Θαλασσινές γεύσεις για τη νηστεία

Δες εντός τρεις συνταγές για να απολαύσεις σουπιές, χταπόδι και γαρίδες.

3 συνταγές με σταρ το μπαρμπούνι

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές για ωραία μπαρμπούνια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Δοκιμάστε αυτές τις νόστιμες συνταγές με γαρίδες

Δείτε εντός 3 νόστιμες και εύκολες συνταγές με το αγαπημένο θαλασσινό.

Δοκίμασε αυτές τις τρεις συνταγές με σολομό

Το αγαπημένο ψάρι σε τρεις ιδιαίτερες εκδοχές.

3 συνταγές για υπέροχες σουπιές

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές με σουπιές.

3 συνταγές με μπακαλιάρο

Εντός θα βρεις τη συνταγή για τον αγαπημένο μπακαλιάρο σκορδαλιά αλλά κι ακόμη δύο νόστιμες προτάσεις.

3 συνταγές με καβούρι

Τολμήστε τις τρεις πρωτότυπες συνταγές που θα βρείτε εντός.

3 εύκολες συνταγές για ωραίο γαύρο

Μαρινάτος, στον φούρνο ή πλακί; Η επιλογή είναι δική σας.

Για τους λάτρεις του τόνου

Πλάι σε σπαγγέτι ή κοχυλάκια ή και μέσα σε πιτάκι, ο τόνος είναι πάντα μια ωραία προσθήκη στη διατροφή μας.

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.