Υλικά
Υλικά
400 γρ. κιμά μοσχαρίσιο (μόνο μια φορά αλεσμένο)
1 φλιτζ. ντομάτα, τριμμένη στον τρίφτη
2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
6 κ.σ. κοπανισμένο παξιμάδι
2 κ.σ. φρέσκο δυόσμο, ψαλιδισμένο
2-3 κ. κ. τσίλι, σε σκόνη
30 ml ούζο
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
αλεύρι για το αλεύρωμα
αλάτι και πιπέρι
Για τη σάλτσα
400 γρ. πολτό φρέσκιας ντομάτας
1 σκελίδα σκόρδο
5-6 φύλλα φρέσκο βασιλικό, ψαλιδισμένο
2 κ. σ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι, καυτερό κοκκινοπίπερο ή τσίλι (κατά βούληση)
2 κ. σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Παρασκευή
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά για το μείγμα του κιμά μέχρι να αισθανθούμε πως δεν κολλάει στα χέρια μας.
Το πλάθουμε σε κεφτέδες, τους αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
Όταν ροδοκοκκινίσουν από όλες τις πλευρές, τους βγάζουμε από το τηγάνι, με τρυπητή κουτάλα, και τους αφήνουμε για λίγο να σταθούν σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μία χαμηλή και φαρδιά κατσαρόλα, που θα μπορέσουμε να χρησιμοποιήσουμε και για το σερβίρισμα και σοτάρουμε το σκόρδο.
Μόλις νιώσουμε το άρωμά του να απελευθερώνεται, προσθέτουμε τον πολτό της φρέσκιας ντομάτας, το αλάτι, το πιπέρι, το κοκκινοπίπερο και τέλος, τον βασιλικό.
Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να δέσει.
Λίγο πριν απομακρύνουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε, προσεκτικά, τους κεφτέδες στη σάλτσα και τους αφήνουμε να βράσουν για άλλα 5 λεπτά.
Τους πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και τους σερβίρουμε αμέσως, μέσα από το σκεύος.
Θ.Τ.