Follow us

Στήθος πάπιας με τσάτνεϊ αχλαδιού, σως δαμάσκηνου, σοκολάτας & lime (του σεφ Olivier Campanha)

Στήθος πάπιας με τσάτνεϊ αχλαδιού, σως δαμάσκηνου, σοκολάτας & lime (του σεφ Olivier Campanha)

Υλικά

Υλικά για 4 άτομα

2 στήθη πάπιας (από μισό στήθος για κάθε άτομο)

4 αχλάδια

½ λοβός φρέσκια βανίλια Μαδαγασκάρης

100 ml ξύδι ρυζιού

30 γρ. καστανή ζάχαρη

2 κόκκους καρδάμωμο

50 γρ. ξηρά δαμάσκηνα

100 ml demi glace

10 γρ. μαύρη σοκολάτα

20 γρ. βούτυρο

10 ml ελαιόλαδο

1 lime

αλάτι, πιπέρι, ανθός αλατιού

Εκτέλεση

Παίρνουμε το κάθε στήθος και το χαράζουμε μπακλαβαδωτά από την πλευρά της πέτσας.

Αλατοπιπερώνουμε και σωτάρουμε σε ένα τηγάνι (προσοχή: σωτάρουμε χωρίς λάδι ή άλλο λιπαρό στοιχείο) από την πλευρά της πέτσας για 4'.

Αφού το στήθος πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα, το αποσύρουμε από το τηγάνι και το τοποθετούμε σε ένα ταψί.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 5' (το κρέας θα παραμείνει ροζ).Σως: Βράζουμε τη σάλτσα demi glace και ρίχνουμε μέσα τα δαμάσκηνα να πάρουν μια βράση.

Χτυπάμε με ραβδομπλέντερ και περνάμε το μείγμα από σίτα. Ρίχνουμε το κρύο βούτυρο και τη σοκολάτα στο μείγμα, ώστε να λιώσουν.

Στο τέλος, προσθέτουμε το ξύσμα Lime.Τσάτνεϊ: Καθαρίζουμε τα αχλάδια από τη φλούδα και τα κουκούτσια.

Κόβουμε σε μεγάλους κύβους, σωτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο, ρίχνουμε τη ζάχαρη, το καρδάμωμο, τη βανίλια (από τη φρέσκια βανίλια ξύνουμε το εσωτερικό, τα σποράκια μόνο), ρίχνουμε το ρύζι ξυδιού και ένα ποτήρι νερό.

Αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει το αχλάδι.

Αποσύρουμε τα υλικά με τρυπητή κουτάλα και αφήνουμε τον ζωμό να βράσει έως ότου πάρει τη μορφή σιροπιού.

Ρίχνουμε πάλι τα υλικά να ομογενοποιηθούν.

Επίσης...

2+1 γλυκά με λεμόνι

Δοκίμασε τις συνταγές που θα βρεις εντός, οι οποίες ισορροπούν υπέροχα ανάμεσα στο γλυκό και το ξινό.

Φτιάχνουμε συνταγές με το φρούτο-σταρ του χειμώνα, το μήλο

Δοκίμασε να φτιάξεις κι εσύ αυτές τις τρεις παρασκευές.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.

Τρία πρωτότυπα κέικ για να εντυπωσιάσεις

Δοκίμασε να φτιάξεις τα τρία κέικ που σου προτείνουμε, τα οποία βασίζονται σε υλικά που δεν βρίσκεις συνήθως στις κλασικές συνταγές.

3 εύκολα smoothies για ένα διάλειμμα ευεξίας

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι μερικά φρούτα ή λαχανικά και ένα μπλέντερ ώστε να απολαύσεις ένα ρόφημα που έχει σούπερ γεύση και κάνει και καλό.

Σορμπέ με Φράουλες, Χωρίς Ζάχαρη

Πώς θα φτιάξετε ένα νόστιμο σορμπέ φράουλες, χωρίς ζάχαρη.

Τάρτα Margarita

Η συνταγή για μία διαφορετική όσο και νόστιμη τάρτα.

Αφράτα Pancakes με Μαρμελάδα

Πώς θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα pancakes με μαρμελάδα.