Υλικά
Υλικά
4 μεγάλα φύλλα άσπρο λάχανο
300 μπακαλιάρος φιλέτο
2 κ. σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 κ. σ. ψιλοκομμένο άνηθο
Ελαιόλαδο
Παρασκευή
Καθαρίζουμε καλά το ψάρια από την πέτσα και τα κόκαλα του και το βράζουμε στον ατμό 6-8 λεπτά.
Στο μεταξύ, ζεματάμε τα φύλλα του λάχανου για 1 λεπτό σε αλατισμένο νερό, τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε να στεγνώσουν πάνω σε μια πετσέτα.
Ανακατεύουμε τα ψιλοκομμένα μυριστικά με το ψάρι, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε και 1 κουταλιά ελαιόλαδο στο μείγμα.
Απλώνουμε τα φύλλα πάνω 4 κομμάτια αντικολλητικό χαρτί φούρνου, ελαφρά λαδωμένο και στο κέντρο του κάθε φύλλου μοιράζουμε το μείγμα σε ίση ποσότητα.
Κλείνουμε τα φύλλα, τα διπλώνουμε με το χαρτί σε πακετάκια, τα δένουμε με σπάγκο κουζίνας και τα τοποθετούμε σε ένα ταψάκι.
Ψήνουμε, σε προθερμασμένο, στους 200 °C, φούρνο, για περίπου 10 λεπτά και σερβίρουμε τους ντολμάδες, ανοίγοντας το πακετάκι, αλλά χωρίς να τους βγάλουμε από το αντικολλητικό χαρτί τους.
Θ.Τ.