Υλικά
Μια εορταστική gourmet σαλάτα, εντυπωσιακή στην όψη και πεντανόστιμη. Η έντονη γεύση του βουβαλίσιου καβουρμά δένει υπέροχα με τη γήινη γεύση του κάστανου.Υλικά για 3 άτομα
1 συσκευασία βουβαλίσιο καβουρμά
2 φλιτζάνια τρυφερό σπανάκι
2 φιλτζάνια πράσινη σαλάτα ή λόλα
1/2 φλιτζάνι μυρώνια
2 φρέσκα κρεμυδάκια, ψιλοκομμένα
6-7 κάστανα, βρασμένα, χοντροκομμένα (ή έτοιμα
προβρασμένα κάστανα, από το σούπερ μάρκετ)
σπόρους από μισό ρόδι
1 φλ. του καφέ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κουταλιά λεμόνι
1 κουταλιά καλό ξίδι
1 κουταλιά πετμέζι
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε τα κάστανα, τα καθαρίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Κόβουμε με το χέρι όλες τις πρασινάδες σε μεγάλα κομμάτια και τις βάζουμε σε μία βαθιά γαβάθα.
Σ’ ένα γυάλινο βάζο, ή σε σέικερ, αναμειγνύουμε το λάδι, το ξύδι, το λεμόνι και το πετμέζι, χτυπώντας πολύ καλά, ώστε να γίνουν σαν γαλάκτωμα.Αλατίζουμε τη σαλάτα, την περιχύνουμε με το ντρέσινγκ, προσθέτουμε τα κάστανα, τον καβουρμά κομμένο σε κύβους, και τους σπόρους ροδιού.
Τρίβουμε λίγο πιπέρι και σερβίρουμε.
tips: Αφαιρώντας τα κάστανα, έχουμε ένα πλήρες, διαιτητικό, αλλά συνάμα απολαυστικό γεύμα.
Συνταγή: Δέσποινα Παπαδήμα/mind clip