Υλικά
2 φέτες σαλάμι βουβαλίσιο, κομμένες σε κυβάκιαΥλικά - Για 1 ατομική (χορταστική) ομελέτα
2 αυγά, ελευθέρας βοσκής
½ φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
2-3 ντοματίνια κομμένα στα τέσσερα
1 κουταλιά σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
2 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σ’ ένα μικρό τηγάνι ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμυδάκι και το σχοινόπρασο για 1-2 λεπτά.
Μόλις μαραθούν, ρίχνουμε τα ντοματίνια αλατίζουμε και με μία ξύλινη κουτάλα τα φέρνουμε 2 γύρους.
Προσθέτουμε τα κυβάκια σαλαμιού και τα αφήνουμε όλα μαζί να σωταριστούν για 1 λεπτό.
Χτυπάμε καλά τα δύο αυγά για να αφρατέψουν και τα ρίχνουμε στο τηγάνι.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε την ομελέτα να ψηθεί για περίπου 5 λεπτά.
Η ομελέτα σκεπασμένη θα ψηθεί ομοιόμορφα και από τις δύο πλευρές χωρίς να χρειαστεί να την αναποδογυρίσουμε.
Σερβίρουμε αμέσως.
Συνταγή: Δέσποινα Παπαδήμα / mind clip