Follow us

Σπαγγέτι με αμαγείρευτη σάλτσα φρέσκιας ντομάτας, μυζήθρα και βασιλικό

Σπαγγέτι με αμαγείρευτη σάλτσα φρέσκιας ντομάτας, μυζήθρα και βασιλικό

Υλικά

Υλικά

1 συσκευασία Σπαγγέτι ολικής αλέσεως Νο 6 Carrefour 

1 κιλό σφιχτές κόκκινες ντομάτες

300 γρμ. ανάλατη φρέσκια μυζήθρα ή ανθότυρο

1 φλ. φρέσκα φυλλαράκια βασιλικού

2 –3 σκελίδες σκόρδο

¾ φλ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

½ κ.γ μπούκοβο ή ½ κ.γ ταμπάσκο ή 1 φρέσκια καφτερή πιπερίτσα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Πλένουμε, ξεσποριάζουμε τις ντομάτες (τις κόβουμε στα δύο και τις σφίγγουμε ελαφρά τινάζοντάς τις–έτσι φεύγουν οι σπόροι) και τις κόβουμε σε μικρά κυβάκια.

Τις βάζουμε σε σουρωτήρι που το τοποθετούμε μέσα σε ένα βαθύ πιάτο για να στραγγίσουν και να μαζέψουμε το ζουμί τους.

Καθαρίζουμε το σκόρδο, αφαιρούμε την πράσινη ουρίτσα και το κόβουμε όσο πιο ψηλά γίνεται (ιδανικά χρησιμοποιούμε τη μετζαλούνα).

Αν έχουμε πλατύφυλλο βασιλικό κόβουμε το κάθε φύλλο στα τρία οριζοντίως.

Αν έχουμε βασιλικό με μέτρια φύλλα τα κόβουμε στα δύο.

Αν τα φύλλα είναι μικρά ή σγουρά τα αφήνουμε ολόκληρα.

Το πιο βολικό είναι να τα βάλουμε το ένα επάνω στο άλλο και να χρησιμοποιήσουμε ψαλίδι, κόβοντάς τα όλα μαζί.Ρίχνουμε σε μεγάλη κατσαρόλα 2 lit νερό και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε 2 κοφτές κ.σ αλάτι.

Ρίχνουμε τα σπαγγέτι και ανακατεύουμε με ξύλινη πιρούνα.

Βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.Λίγα λεπτά πριν ολοκληρωθεί τα μαγείρεμα των σπαγγέτι, «σπάμε» τη μυζήθρα ή το ανθότυρο με το χέρι σε κομμάτια μεγέθους μπουκιάς.

Μεταφέρουμε την καλά στραγγισμένη ντομάτα σε μπολ και την ανακατεύουμε με το σκόρδο και το βασιλικό.

Ρίχνουμε και όλο το ελαιόλαδο, αρκετό αλάτι (δοκιμάζουμε έχοντας υπ΄ όψιν ότι με αυτό το αλάτι θα καρυκευθούν και τα σπαγγέτι) το μπούκοβο ή το ταμπάσκο ή την ψιλοκομμένη καυτερή πιπεριά αν χρησιμοποιήσουμε και τη μυζήθρα ή το ανθότυρο.

Στραγγίζουμε τα σπαγγέτι και τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα.

Προσθέτουμε το ζουμί από τις ντομάτες και κουνάμε την κατσαρόλα επάνω στη σβηστή εστία 1 λεπτό.

Σερβίρουμε αμέσως σε βαθιά πιάτα περιχύνοντας με τη σάλτσα, με άφθονο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και επιπλέον αλάτι αν θέλουμε.

Το κρασί που ταιριάζει: ένα ροζέ από το Αμύνταιο και την ποικιλία Ξινόμαυρο.

Επίσης...

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Ψωµί από Αλεύρι Ολικής Άλεσης

Πώς θα φτιάξεις ψωμί από αλεύρι ολικής άλεσης.

Ρολό Κιµά µε Λαχανικά

Η συνταγή για ρολό κιμά με λαχανικά.

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Ψωµί Ζυµωτό

Η συνταγή για ζυμωτό ψωμί.

Ιτσλί µε Αρνάκι και Μοσχάρι

Πώς θα φτιάξεις ιτσλί με αρνάκι και µοσχάρι.

Πλούσια Σούπα Γιουβαρλάκια µε Λαχανικά

Η συνταγή για πλούσια σούπα γιουβαρλάκια µε λαχανικά.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Μπιφτέκια Γεµιστά στο Τηγάνι

Η συνταγή για γεμιστά μπιφτέκια στο τηγάνι.

Η πιο Εύκολη Κιµαδόπιτα µε Λαχανικά

Πώς θα φτιάξεις την πιο εύκολη κιμαδόπιτα με λαχανικά.