Υλικά
υλικά
1 μεγάλο αβοκάντο, ώριμο ή δυο μικρά
120 γρ. φρέσκο κατσικίσιο τυρί σεβρ (chevre)*
1 σκ. σκόρδου τριμμένη
1 κ.σ. φρέσκο κόλιαντρο (ή μαϊντανό)
1 λεμόνι, το χυμό περασμένο από σουρωτήρι
1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 κ.γ. αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
παρασκευή
Καθαρίζουμε το αβοκάντο και βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ.
Χτυπάμε για λίγο, μέχρι να ενωθούν και μεταφέρουμε το ντιπ σε μπολ.
Σκεπάζουμε με μεβράνη και διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.
Σερβίρουμε με τορτίλας, νάτσος, κομμένα λαχανικά, ή πλάι σε κρύο κοτόπουλο.*σημ.
το ντιπ αυτό γίνεται και με άλλο φρέσκο τυρί, σαν το Φιλαδέλφια ή το κατίκι Δομοκού, με άλλο γευστικό αποτέλεσμα.