Υλικά
1½ κ. κιμά από πρόβατο Υλικά
300 γρ. φιστίκια Αιγίνης ανάλατα
1 κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
1 κ.σ. κανέλα
3 κ.σ. ροδόξυδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Μουσκεύουμε 24 ξύλινα σουβλάκια σε νερό επί 20 λεπτά για να μην καούν στο ψήσιμο.
Κόβουμε τα φιστίκια σε 2 –3 κομμάτια.
Τα βάζουμε σε μεγάλο μπολ μαζί με τον κιμά και όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Ζυμώνουμε ελαφρά αλλά αρκετά, ώστε να ενοποιηθεί το μείγμα.
Αν έχουμε χρόνο, αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο σκεπασμένο με μεμβράνη να δέσουν οι γεύσεις για 1 ώρα. Προθερμαίνουμε το γκριλ στους 200ο C .
Βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο και τον χωρίζουμε σε μπαλάκια 24 κομμάτια.
Πλάθουμε το κάθε κομμάτι σαν μεγάλο σουτζουκάκι και το ακουμπάμε επάνω στο «καλό» μας χέρι (δεξί αν είμαστε δεξιόχειρες, αριστερό αν είμαστε αριστερόχειρες).
Τοποθετούμε ένα σουβλάκι επάνω στον κιμά πιέζοντας και σφίγγουμε το μείγμα γύρω από το καλαμάκι να κολλήσει.
Πλαταίνουμε τον κιμά πιέζοντας, ώστε να καλύψει τα ¾ του μήκους από το καλαμάκι (σαν πλατύ λουκάνικο) ή το σχηματίζουμε σε σχήμα κυλίνδρου.
Καλύπτουμε τη σχάρα με λαδόκολλα, κάνουμε μερικές τρύπες και την αλείφουμε με ελαιόλαδο.
Βάζουμε από κάτω ένα ταψί με νερό.
Αραδιάζουμε επάνω στη λαδόκολλα τα κεμπάπ και τα αλείφουμε και αυτά με ελάχιστο ελαιόλαδο.
Βάζουμε τη σχάρα 15 πόντους κάτω από το γκρίλ και ψήνουμε τα κεμπάπ γύρω στα 10 λεπτά (ανάλογα με το πάχος που τους έχουμε δώσει ) γυρίζοντάς τα 2-3 φορές ώσπου να ψηθούν μέχρι μέσα.
Α.Τ.