X

Πιπεριές γεμιστές με αντσούγιες και σκόρδο

Υλικά

Υλικά

1 κ. κόκκινες πιπεριές τύπου Φλώρινας

30 αντσούγιες φιλέτα

1 φλ. ψίχουλα από μπαγιάτικο  ψωμί

1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

¾ φλ. ελαιόλαδο

1 κ.γ. μπούκοβο

10 σκελίδες σκόρδο

2 κ.σ. ελαιόλαδο + 1 κ.σ ξύδι

Εκτέλεση

Πλένουμε τις πιπεριές και τις καθαρίζουμε προσεκτικά το εσωτερικό τους από σπόρους και μεμβράνες χωρίς να τις τρυπήσουμε εξωτερικά.

Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε τον άνηθο.

Καθαρίζουμε τα σκόρδα και τα βάζουμε με νερό ίσα να τα σκεπάζει σε αντικολλητικό τηγάνι.

Τα σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν καλά.

Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και καβουρδίζουμε τα σκόρδα σε πολύ χαμηλή φωτιά.

Προσθέτουμε τις αντσούγιες κομμένες σε χοντρά κομμάτια και τα ψίχουλα του ψωμιού.

Ανακατεύουμε ελαφρά να ενωθούν τα υλικά και ρίχνουμε τον άνηθο.

Ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C.

Γεμίζουμε την κάθε πιπεριά κατά τα ¾.

Αραδιάζουμε τις πιπεριές σε αντικολλητικό ταψί, τις ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και το ξύδι, προσθέτουμε και ½ φλ.

νερό και τις ψήνουμε γύρω στη μισή ώρα μέχρι να ροδίσουν και να ζαρώσει η φλούδα τους.

Α.Τ.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές