Υλικά
Για τις κρέπες: Υλικά
250 γρ. αλεύρι
½ lt γάλα
3 αβγά
2 κ.γ. βούτυρο λιωμένο
1 πρέζα αλάτι
Για τη γέμιση και το σερβίρισμα:
300 γρ. ρικότα ή μασκαρπόνε ή τυρί κρέμα
250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
¾ φλ. πετιμέζι + 1 φλ. πετιμέζι
Εκτέλεση
Φτιάχνουμε τη γέμιση: Στραγγίζουμε πολύ καλά το γιαούρτι από λεπτή σίτα.
Το ανακατεύουμε με το τυρί και το πετιμέζι μέχρι να ενωθούν τελείως τα υλικά.
Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο.
Φτιάχνουμε τις κρέπες:Σε μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι.
Χτυπάμε ξεχωριστά τα αυγά με το γάλα και τα ρίχνουμε σταδιακά στο αλεύρι χτυπώντας συνεχώς με τον αυγοδάρτη.
Αφήνουμε το χυλό να σταθεί στο ψυγείο 1 ώρα.
Βάζουμε σε μέτρια φωτιά ένα αντικολλητικό μικρό τηγανάκι να κάψει χωρίς κάποια λιπαρή ουσία.
Βάζουμε σε ένα πιρούνι ένα κομματάκι βούτυρο και το περνάμε μια –δυο φορές από ολόκληρο τον πάτο του τηγανιού.
Ρίχνουμε στο κέντρο του τηγανιού 2 κουταλιές της σούπας χυλό και γυρνάμε κυκλικά το τηγάνι να απλωθεί σε λεπτό στρώμα σε σε όλη την επιφάνεια.
Μόλις αρχίσει να κάνει τρυπούλες στην επιφάνεια και να γυρίζουν οι άκρες της κρέπας την γυρνάμε να ψηθεί και από την άλλη μεριά.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία –αλείφουμε κάθε φορά του τηγάνι με βούτυρο, μέχρι να τελειώσει ο χυλός.
Τοποθετούμε τις έτοιμες κρέπες τη μια πάνω στην άλλη σε πιάτο.
Σερβίρουμε βάζοντας μια κρέπα σε ένα μεγάλο πιάτο και απλώνοντας τη γέμιση σε ολόκληρη την επιφάνεια.
Τη διπλώνουμε στα τέσσερα ή την τυλίγουμε ρολό.
Ρίχνουμε από πάνω κι άλλο πετιμέζι.