Follow us

Μους Πέστροφας

Μους Πέστροφας

Υλικά

Υλικά

3 φύλλα ζελατίνης

5 κ.σ. χυμό λεμόνι

4 καπνιστές πέστροφες

600 γρ. τυρί κρέμα

200 ml κρέμα γάλακτος

140 γρ. σάλτσα αγριοράπανου (horseradish)

Εκτέλεση

Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό και τα αφήνουμε για 5 λεπτά.

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνουμε 2 κ.σ χυμό λεμόνι και μέσα σε αυτό λιώνουμε τα φύλλα ζελατίνης ένα ένα.

Μόλις λιώσουν, τα αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τον υπόλοιπο χυμό λεμόνι και ανακατεύουμε.

Σε ένα μεγάλο μούλτι βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα πολτοποιούμε.

Μόλις ομογενοποιηθούν, ρίχνουμε το μείγμα με το λεμόνι, συνεχίζουμε λίγο ακόμα το χτύπημα και τοποθετούμε το μείγμα σε μια ελαφρώς λαδωμένη φόρμα σιλικόνης.

Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 6-8 ώρες πριν το σερβίρουμε.

Από το βιβλίο "Χριστούγεννα στο σπίτι", oδηγός για γιορτινά καλέσματα της Anna - Maria Barouh

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.