Υλικά
½ κ. χαψία (γαύρο) παστάΥλικά
3 αυγά
500 γρ. καλαμποκάλευρο
1 ½ φλ. νερό
½ φλ. ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Ξεπλένουμε τα χαψία να φύγει καλά το αλάτι και βγάζουμε το κόκκαλο.Στο τηγάνι: Χτυπάμε τα αυγά, το αλεύρι, λίγο αλάτι και το νερό μέχρι να έχουμε ένα χυλό.
Ρίχνουμε μέσα τα χαψία σε κομματάκια και ανακατεύουμε.
Καίμε το ελαιόλαδο –να μην καπνίσει και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσει.
Σερβίρουμε ζεστό.
Στο φούρνο: Ζυμώνουμε το αλεύρι με το αλάτι και τόσο νερό όσο χρειάζεται για να φτιάξουμε μια ζύμη ελαστική που να μην κολλάει στα χέρια μας. Ανοίγουμε σε χοντρό φύλλο και το απλώνουμε σε λαδωμένο ταψί.
Απλώνουμε επάνω τα χαψία, αλείφουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180ο C μέχρι να ροδίσει.
Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Α.Τ.