Υλικά
2 μυαλά αρνίσιαΥλικά
2 κ.σ. λευκό ξύδι
4-5 κλωνάρια μαϊντανό
½ κ.γλ. θυμάρι
1 φύλλο δάφνης – ½ κρεμμύδι
1 κ.σ. αλάτι – κόκκους πιπέρι
1 κ.σ. ελαιόλαδο
¾ φλυτζανιού αλεύρι
4 αβγά
2 κ.σ. βούτυρο
Ψιλοκομμένο μαϊντανό
Εκτέλεση
Βάζετε τα μυαλά σε κρύο νερό για 2 ώρες, αλλάζοντας το νερό κάθε μισή ώρα μέχρι να ασπρίσουν.
Σουρώνετε και τοποθετείτε τα μυαλά σε κατσαρόλα με κρύο νερό μαζί με το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, το θυμάρι, τη δάφνη, το αλάτι και το πιπέρι και τα βάζετε σε δυνατή φωτιά.
Μόλις τα μυαλά πάρουν βράση, τα σουρώνετε και τα σκουπίζετε με πετσέτα.
Τα κόβετε σε 4-5 φέτες, τα αλείφετε με το ελαιόλαδο και τα περνάτε από το αλεύρι.
Αλατοπιπερώνετε.Ζεσταίνετε το βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζετε ελαφρά τα μυαλά και από τις δύο πλευρές σε μέτρια φωτιά.Χτυπάτε τα αβγά πολύ καλά, τα ρίχνετε στο τηγάνι ώστε να πάνε παντού.
Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να σιγοψηθούν.
Μετά από 5΄ βάζετε επάνω στο τηγάνι μια στρογγυλή πιατέλα μεγαλύτερη και καπακώνετε το τηγάνι.
Αναποδογυρίζετε προσεκτικά την ομελέτα.
“Κυλάτε” την ομελέτα ξανά στο τηγάνι ώστε να ψηθεί και από την άλλη πλευρά για 3΄ περίπου.
Αποσύρετε.
Σερβίρετε με πράσινη σαλάτα.
Ν.Μ.