Υλικά
8 σφιχτοβρασμένα αβγά καθαρισμένα Υλικά
3 κ.σ. μουστάρδα τύπου Dijon
1 πρέζα πιπέρι καγιέν
2 κ.σ. μαγιονέζα
1 κ.γ. ξερή ρίγανη
2 κ.σ. πολύ ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι
1 φλ. ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό
2 αβοκάντο
Πίτες για σουβλάκι (ή αραβικές)
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Ξεφλουδίζουμε τα αβγά, τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια και τα βάζουμε σε μπολ.
Ξεφλουδίζουμε τα αβοκάντο, βγάζουμε το κουκούτσι, τα ραντίζουμε με λεμόνι και τα λιώνουμε με πιρούνι.
Τα ρίχνουμε στο μπολ με τα αβγά μαζί με το κρεμμύδι, τη ρίγανη, τον μαϊντανό ή τον κόλιανδρο, το πιπέρι καγιέν και τη μαγιονέζα και ανακατεύουμε να ενωθούν.
Ανοίγουμε κάθε πίτα στα δύο φτιάχνοντας μια τσέπη, απλώνουμε μέσα το μείγμα αβγά –αβοκάντο και την τυλίγουμε.
Σερβίρουμε αν θέλουμε σε πιάτο με ψιλοκομμένο μαρούλι ανακατεμένο με άνηθο, φρέσκο κρεμμυδάκι και λαδόξυδο ή τρώμε την πίτα στο χέρι.
Α.Τ.