
Υλικά
1 μεγάλο κοτόπουλο 1.500-1800 γρ. Υλικά
1 φλ. ασπρισμένα αμύγδαλα
6 κ.σ. βούτυρο
8 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1lt γάλα
2 κρόκους αβγών
4 κ.σ. ξερό δυόσμο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη γαρνιτούρα:
2 κ.σ. ασπρισμένα αμύγδαλα σε φετάκια, καβουρδισμένα ελαφρά
4 κ.σ. σπόρους ροδιού
Λίγα φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου
Εκτέλεση
Τρίβουμε τα αμύγδαλα στη μουλινέτα.
Κόβουμε το κοτόπουλο σε 8 μερίδες το πλένουμε, το στεγνώνουμε και αλατοπιπερώνουμε.
Το βάζουμε σε ανάλογο σκεύος για το φούρνο.
Διαλύουμε το αλεύρι στο γάλα ανακατεύοντας σχολαστικά.
Ζεσταίνουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει και αρχίσει ρίχνουμε το μείγμα γάλα–αλεύρι και ανακατεύουμε με τον αβγοδάρτη σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσει να πήζει.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε να χλιάνει κάπως και ρίχνουμε τους κρόκους χτυπημένους, τα αμύγδαλα και τον ξερό δυόσμο.
Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και απλώνουμε όμορφα τη σάλτσα επάνω στις μερίδες του κοτόπουλου.
Ρίχνουμε στο σκέυος 2 φλ.
νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 1 ώρα ή λίγο περισσότερο, να πήξει η σάλτσα και να μαλακώσει το κρέας.
Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να σταθεί 15'-20', γαρνίρουμε με τους σπόρους ροδιού, τα φύλλα φρέσκου δυόσμου και τα καβουρδισμένα αμύγδαλα και σερβίρουμε.
A.T.