Υλικά
1 κόκορας 2,5 -3 κ. βρασμένος και κομμένος σε 12 κομμάτιαΥλικά
5 καρότα κομμένα στα δύο και βρασμένα στον ζωμό του
3 σελινόριζες κομμένες στα 4 και βρασμένες στον ζωμό του
4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
2 φλ. τριμμένη φρυγανιά
1 ½ φλ. τριμμένη παρμεζάνα σε λεπτό τρίφτη
2 κ.σ. ξερός δυόσμος
¾ φλ. φρέσκο βούτυρο λιωμένο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C βαθμούς, στρώνουμε μια λαμαρίνα με λαδόκολλα και την αλείφουμε ελαφρά με βούτυρο.
Αραδιάζουμε στο ταψί τα κομμάτια του κόκορα με την πέτσα προς τα πάνω και τα αλείφουμε με το βούτυρο.
Βάζουμε δίπλα τα λαχανικά.
Βάζουμε σε μπολ το σκόρδο, την τριμμένη φρυγανιά, τη τριμμένη παρμεζάνα, τον ξερό δυόσμο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε.
Αλείφουμε γενναία τα κομμάτια του κόκορα με το μείγμα να καλυφθούν τελείως.
Πασπαλίζουμε και τα λαχανικά.
Ψήνουμε για 30 λεπτά, μέχρι το φαγητό να κάνει κρούστα και σερβίρουμε αμέσως.
A.T.