Υλικά
450 γρ. αλεύρι, που φουσκώνει μόνο τουΥλικά (για 1 πίτσα σε ταψάκι 30 -35 εκ.)
1 -1 ½ φλ. χλιαρό νερό
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. ζάχαρη
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αλάτι σε λεκανίτσα, προσθέτουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά με το χέρι να ενωθούν τα υλικά.
Ρίχνουμε λίγο-λίγο το νερό και δουλεύουμε με το μίξερ χειρός ή με τον αβγοδάρτη μέχρι να γίνει το μείγμα σαν πηχτός χυλός (δεν ρίχνουμε το νερό όλο μαζί γιατί το αλεύρι είναι ζωντανό υλικό και δεν ξέρουμε κάθε φορά πόσο νερό θα απορροφήσει) .
Αν είναι πολύ σφιχτός, προσθέτουμε λίγο χλιαρό νερό ακόμα, αν είναι πολύ αραιός, προσθέτουμε λίγο αλεύρι.
Αφήνουμε τον χυλό σκεπασμένο σε ζεστό μέρος για μισή ώρα.
Λαδώνουμε το ταψί, ρίχνουμε τον χυλό, λαδώνουμε τα χέρια μας και τον απλώνουμε.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180ο C για 15 λεπτά.
Ξεφουρνίζουμε, συνεχίζουμε με τις γαρνιτούρες και ψήνουμε άλλα 15 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει η επιφάνεια.
Α.Τ.