Follow us

Μύδια σαγανάκι με λευκή σάλτσα

Μύδια σαγανάκι με λευκή σάλτσα

Υλικά

Υλικά

500 γρ. φρέσκα μύδια ψίχα στο υγρό τους ή 2 κ. μύδια με το κέλυφος 

200 γρ. φέτα

3 –4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1 –2 κόκκινες καυτερές πιπεριές ή 1 πράσινη καυτερή πιπεριά κέρατο

¾ φλ. λευκό ξηρό κρασί

 ½ φλ. ελαιόλαδο

2 –3 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

1 κ.σ. κοφτή κορνφλάουρ

1 κ.σ. χυμός λεμονιού

1 κ.γ. μουστάρδα (αν θέλουμε)

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε και καθαρίζουμε τις πιπεριές από τους σπόρους και τις μεμβράνες και τις κόβουμε σε φετούλες.

Αν έχουμε αγοράσει τα μύδια σε σακουλάκι, τα στραγγίζουμε, κρατάμε ¼ φλ.

από το υγρό τους και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι.

Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο και την πιπεριά ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη σπάτουλα γύρω στα 7 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μην πάρουν χρώμα.

Διαλύουμε το κορνφλάουρ σε ½ φλ.

κρύο νερό και το ρίχνουμε στο τηγάνι.

Ανακατεύουμε να ψηθεί λίγο το κορνφλάουρ και να ενωθεί με το ελαιόλαδο και σβήνουμε με το κρασί.

Μόλις εξατμισθεί, προσθέτουμε το υγρό από τα μύδια, ανακατεύουμε, αποσύρουμε από την εστία και σβήνουμε τη φωτιά.

Ρίχνουμε τα μύδια, τον μαϊντανό, τη φέτα, ανακατεύουμε προσεκτικά, επιστρέφουμε το σκεύος στην εστία και βράζουμε 3 –4 λεπτά.

Δοκιμάζουμε το αλάτι, ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και πιπέρι αν θέλουμε και σερβίρουμε αμέσως.

Αν χρησιμοποιούμε ζωντανά μύδια με το κέλυφος, τα καθαρίζουμε ξύνοντας το κέλυφος καλά με ένα μαχαίρι και βγάζουμε το «γένι» τραβώντάς το προς τα πάνω.

Καίμε σε δυνατή φωτιά ένα μεγάλο άδειο τηγάνι, τα ρίχνουμε μέσα και τα ανακατεύουμε μέχρι να ανοίξουν (πετάμε όσα μείνουν κλειστά).

Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, αφήνουμε τα μύδια να χλιάνουν για να μπορούμε να τα πιάσουμε, πετάμε το κέλυφος και μεταφέρουμε την ψίχα σε μπολ.

Ή, τα ρίχνουμε σε κατσαρόλα, τη σκεπάζουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά αμέσως μόλις ανοίξουν.

Κρατάμε το ζουμί τους και το στραγγίζουμε.

Συνεχίζουμε όπως παραπάνω, ξεκινώντας με το σοτάρισμα το σκόρδου και της πιπεριάς στο ελαιόλαδο.

Πρσοχή με το αλάτι, γιατί το ζουμί των μυδιών είναι αλμυρό.

*Αν θέλουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αντί για καυτερή πιπεριά 1 κ.σ μπούκοβο.*Αν χρησιμοποιήσουμε μουστάρδα, τη ρίχνουμε μαζί με το κορνφλάουρ που έχουμε διαλύσει στο νερό.

Α.Τ.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.