Follow us

Γαριδούλες λευκαδίτικες της λιμνοθάλασσας

Γαριδούλες λευκαδίτικες της λιμνοθάλασσας

Υλικά

Υλικά

300 γρ. γαρίδες λιμνοθάλασσας (ή άλλες μικρές γαρίδες)

1 κούπα αλεύρι

αλάτι, πιπέρι

Λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Πλένουμε και αλατίζουμε τις γαρίδες ακαθάριστες.

Τις αλευρώνουμε και τινάζουμε το περισσό αλεύρι.

Ζεσταίνουμε αρκετό λάδι σε ένα τηγάνι μέτριο και όταν κάψει ρίχνουμε τις αλευρωμένες γαρίδες, ανακατεύουμε δυο- τρεις φορές και σε περίπου τρία λεπτά είναι έτοιμες.Τις βγάζουμε σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας και είναι έτοιμες για να τις φάμε.

Είναι εξάς πολύ καλός μεζές για ούζο, τσίπουρο ή κρασί.

(Συνταγή από το εστιατόριο "Φρύνη στο μώλο", της Φρύνης Συκιώτη, στη Λευκάδα).

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.