Υλικά
300 γρ. γαρίδες λιμνοθάλασσας (ή άλλες μικρές γαρίδες)Υλικά
1 κούπα αλεύρι
αλάτι, πιπέρι
Λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Πλένουμε και αλατίζουμε τις γαρίδες ακαθάριστες.
Τις αλευρώνουμε και τινάζουμε το περισσό αλεύρι.
Ζεσταίνουμε αρκετό λάδι σε ένα τηγάνι μέτριο και όταν κάψει ρίχνουμε τις αλευρωμένες γαρίδες, ανακατεύουμε δυο- τρεις φορές και σε περίπου τρία λεπτά είναι έτοιμες.Τις βγάζουμε σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας και είναι έτοιμες για να τις φάμε.
Είναι εξάς πολύ καλός μεζές για ούζο, τσίπουρο ή κρασί.
(Συνταγή από το εστιατόριο "Φρύνη στο μώλο", της Φρύνης Συκιώτη, στη Λευκάδα).