
Υλικά
1300 κ. φιλέτο κοτόπουλοΥλικά
Ντοματίνια
Για τη μαρινάδα
250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι με πλήρη λιπαρά
½ φλ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. χυμός λεμόνι
1 γερή πρέζα ρίγανη
1 κ.γ. κουρκουμάς
1/2 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
2 κ.σ. σκελίδες σκόρδο λιωμένο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
σουβλάκια
Εκτέλεση
Αν χρησιμοποιήσουμε ξύλινα σουβλάκια τα βάζουμε σε νερό να μουσκέψουν.
Κόβουμε το κρέας σε κύβους 2 εκ..
Βάζουμε σε μεγάλο γυάλινο ή πήλινο μπολ όλα τα υλικά για τη μαρινάδα και τα αναμειγνύουμε προσεκτικά να ενωθούν τελείως.
Προσθέτουμε το κρέας και ανακατεύουμε καλά, να καλυφθεί παντού από τη μαρινάδα.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 2 ώρες.
Στραγγίζουμε από τη μαρινάδα τα κομματάκια του κοτόπουλου και τα περνάμε στα σουβλάκια εναλλακτικά με τα ντοματίνια.
Ψήνουμε για 15 λεπτά, γυρίζοντας τα σουβλάκια 2-3 φορές από κάθε πλευρά.