Υλικά
2 αβγάΥλικά
2 κ.σ. γάλα
1 κ.γλ. ελαιόλαδο
2 φέτες ζαμπόν φουέ
3 φέτες ντομάτα
4 λεπτές φέτες αβοκάντο
ψωμί bagel
Για τη σάλτσα
2 κ.σ. τυρί κρέμα
½ κ.σ. μουστάρδα
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τα υλικά της σάλτσας σε μικρό μπολ και τα αφήνουμε στην άκρη.Χτυπάμε τα αβγά με το γάλα σε βαθύ πιάτο, μέχρι ν’ αφρίσουν.
Απλώνουμε το ελαιόλαδο με πινέλο σε μικρό αντικολλητικό τηγάνι.
Ρίχνουμε μέσα το μείγμα των αβγών και, όταν αρχίσει να πήζει ελαφρώς, το αναδιπλώνουμε κυκλικά από το πλάι προς το κέντρο.Βγάζουμε τα αβγά scrambled, μόλις απορροφήσουν τα υγρά, χωρίς να στεγνώσουν εντελώς (δεν είναι ομελέτα).Κόβουμε το bagel στη μέση, αλείφουμε τις φέτες του με σάλτσα, προσθέτουμε ζαμπόν, ντομάτα, αβοκάντο και κλείνουμε.
Σημ. Αν το bagel είναι χοντρούλικο, το κόβουμε οριζοντίως στα τρία και αφαιρούμε το μεσαίο κομμάτι.
Τρώγεται πιο εύκολα.
Και με γαλοπούλα ωραίο γίνεται…
*Η συνταγή είναι από το βιβλίο της Θέμιδος Καρδιόλακα: "Τι θα φώ στο σχολείο μαμά;", εκδόσεις Ελληνοεκδοτική.