Υλικά
1 κλ. κουνουπίδι (μόνο οι ανθοί)Υλικά για 4 μερίδες
1 λτ. σπιτικό ζωμό λαχανικών, χωρίς επιπλέον αλάτι
2 κρεμμύδια μέτρια, λευκά
1 κ.γλ. σκόνη κάρρυ, απαλή
20 ml ξηρό λευκό κρασί
300 γρ. γάλα καρύδας
20 γρ. λάδι καρύδας
ανθός αλατιού & πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το λάδι καρύδας σε αντικολλητικό τηγάνι.Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το ρίχνουμε στο λάδι καρύδας να το μαράνουμε σε χαμηλή φωτιά.Βράζουμε τον ζωμό με το κρασί για 10' να εξατμιστεί το αλκοόλ.Ψήνουμε το κουνουπίδι σε φούρνο στους 160˚C για 15'-20' μέχρι να μαλακώσει και να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα και ελαφριά καπνιστή γεύση.Τοποθετούμε το κουνουπίδι και το γάλα καρύδας στον ζωμό μαζί με το μαραμένο κρεμμύδι και προσθέτουμε το κάρρυ.Βράζουμε για 3'-4' ακόμα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και βάζουμε τη σούπα σε μπλέντερ.
Χτυπάμε για 1'-2' σε υψηλή ταχύτητα.
Περνάμε από τη σίτα για να έχουμε ένα βελούδινο αποτέλεσμα και αλατοπιπερώνουμε.
Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή με ελάχιστο κάρρυ και σπιτικά κρουτόν
*Η συνταγή είναι από το βιβλίο "Holmes Place Cookbook", που διατίθεται στα Holmes Place.