Υλικά
Μια συσκευασία ζύμη κουρού κατεψυγμένηΥλικά
Για τη γέμιση:
500 γρ. κιμάς από χοιρινό μπούτι περασμένος μια φορά
2 μέτρια κυδώνια
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκ. σκόρδο λιωμένες
1 κ.γ φουσκωτό πελτέ ντομάτας
1 κ.σ. κοφτή καστανή ζάχαρη
1 φλ. κρασί
1 κ.γ. θυμάρι ξερό
1 κ.γ. κύμινο τριμμένο
1 κ.γ. κόλιανδρο ξερό τριμμένο
½ κ.γ. κανέλα τριμμένη
2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
4 κ.σ ελαιόλαδο
1 αβγό
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Ξεπαγώνουμε τη ζύμη σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Πλένουμε καλά τα κυδώνια και τα κόβουμε στη μέση κατά μήκος.
Αφαιρούμε την καρδιά με τα κουκούτσια και τα κόβουμε σε κυβάκια πλευράς 1 εκ.
Τα ραντίζουμε με τον χυμό του λεμονιού για να μην μαυρίσουν και τα αφήνουμε στην άκρη.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση: ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μπαχαρικά για 6 -7 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.
Προσθέτουμε τον κιμά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να ξεσβολιάσει ο κιμάς και να ροδίσει.
Μόλις αρχίσει να πιάνει στον πάτο, σβήνουμε με το κρασί και αφού εξατμισθεί προσθέτουμε τον πελτέ διαλυμένο σε ¾ φλ.
καυτό νερό και αλατοπιπερώνουμε.
Προσθέτουμε τα κυδώνια και τη ζάχαρη, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να σωθούν τα υγρά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, διορθώνουμε το αλάτι, το πιπέρι και τα μπαχαρικά, προσθέτουμε τον μαϊντανό, ανακατεύουμε και αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.
Ανοίγουμε ελαφρά το φύλλο σε αλευρωμένη επιφάνεια.
Κόβουμε δίσκους διαμέτρου 8-9 εκ..
Μαζεύουμε τα περισσεύματα και τα ανοίγουμε ξανά μέχρι να τελειώσει η ζύμη.
Βάζουμε ένα κουταλάκι γέμιση στο κέντρο κάθε δίσκου και αλείφουμε τις άκρες με λίγο αβγό χτυπημένο.
Διπλώνουμε στη μέση να σχηματίσει μισοφέγγαρο και πιέζουμε το τελείωμα να κολλήσει, με τα δόντια ενός πιρουνιού.
Τοποθετούμε τα πιτάκια σε ταψί, τρυπάμε την επιφάνειά τους με το πιρούνι σε 2-3 σημεία και τα αλείφουμε με χτυπημένο αβγό.
Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν, περίπου μισή ώρα.
Α.Τ.Updated: 13/10/21Ημ/νια α' δημοσίευσης: 30/11/17