Follow us

Ολλανδικά κεφτεδάκια (Bitterballen)

Ολλανδικά κεφτεδάκια (Bitterballen)

Υλικά

Υλικά

700 γρ. φιλέτο μοσχαρίσιο κομμένο σε κύβους 1,5 εκ.

4 κ.σ. βούτυρο

6 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 φλ. μοσχαρίσιος ζωμός

6 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

½ κ.γ. ξυσμένο μοσχοκάρυδο

3 φλ. ψίχουλα από μπαγιάτικο ψωμί

4 μεγάλα αβγά

2 κ.σ. γάλα

2 κ.γ. ελαιόλαδο

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Σπορέλαιο για τηγάνισμα

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, λιώνουμε το βούτυρο, ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να ενωθούν καλά.

Ρίχνουμε τον ζωμό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για ένα λεπτό μέχρι να πήξει κάπως η κρέμα.

Προσθέτουμε το κρέας και τον μαϊντανό, μαγειρεύουμε για 5 λεπτά μέχρι το κρέας να χάσει το ρόδινο χρώμα του, προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.

Μεταφέρουμε σε μπολ και αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 3-4 ώρες, μέχρι να σφίξει.

Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αβγά, το γάλα και το ελαιόλαδο.

Βάζουμε τα ψίχουλα του ψωμιού σε ένα άλλο μεγάλο, απλωτό μπολ.

Ρίχνουμε μέσα κουταλιές από το μείγμα του κρέατος που έχουμε βγάλει από το ψυγείο και σχηματίζουμε κεφτέδες.

Τους βουτάμε στα χτυπημένα αβγά και μετά τους περνάμε πάλι από τα ψίχουλα.

Ζεσταίνουμε άφθονο ελαιόλαδο σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζουμε τους κεφτέδες για 4-5 λεπτά, λίγους -λίγους κάθε φορά, γυρίζοντάς τους συνέχεια, μέχρι να κάνουν χρυσοκάστανη κρούστα.

Μεταφέρουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Τους σερβίρουμε καυτούς με μουστάρδα.

Α.Τ.

Επίσης...

Ομελέτα με Ντομάτα και Λουκάνικο

Η συνταγή για ομελέτα με λουκάνικο και ντομάτα.

Αυγά με Κιμά και Σπανάκι

Αν έχεις πάει στην Πόλη, θα έχεις διαπιστώσει ότι αυτό το πιάτο είναι από τα αγαπημένα της τούρκικης κουζίνας.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Σουφλέ με Σπανάκι, Ντομάτα και Φέτα

Ένα από τα νοστιμότερα σουφλέ, γλυκό και πικάντικο χάρη στη φέτα, ελληνικό και κοσμοπολίτικο μαζί.

Η Μακαρονάδα-Ομελέτα

Βράσαμε παραπάνω μακαρόνια ή οτιδήποτε άλλο σε πάστα και μας περίσσεψαν; Δεν τα πετάμε. Την επομένη θα τα κάνουμε ένα καινούριο φαγητό στο άψε σβήσε.

Τάρτα με Σάλτσα Ντομάτας και Τηγανητά Αβγά

Μια τάρτα για όλες τις ώρες, από το πρωινό μέχρι το σνακ ή το τραπέζι των καλεσμένων.

Τηγανητό Ψωμί με Αυγό

Τραγανό τηγανητό ψωμί, τυρί που λιώνει και πάνω του ένα αυγό.

Σουφλέ με Γραβιέρα και Σύκα

Ένα πρωτότυπο και εύκολο γλυκό σουφλέ.

Σουφλέ με Βλίτα και Χοντρό Μακαρόνι

Η συνταγή για σουφλέ με βλίτα και χοντρό μακαρόνι.

Σουφλέ με Πιπεριές, Ντομάτες και Μπέικον

Η συνταγή για σουφλέ με πιπεριές, ντομάτες και μπέικον.

Σουφλέ με Πατάτες και Μελιτζάνες

Η συνταγή για σουφλέ με πατάτες και μελιτζάνες.

Το Σουφλέ "Χωριάτικη Σαλάτα"

Πώς θα φτιάξεις ένα τέλειο σουφλέ με γεύση χωριάτικης σαλάτας.

Σουφλέ με Κολοκυθάκια, Τυριά και Γιαούρτι

Πώς θα φτιάξεις σουφλέ με κολοκυθάκια με τυριά και γιαούρτι.