Υλικά
700 γρ. φιλέτο μοσχαρίσιο κομμένο σε κύβους 1,5 εκ. Υλικά
4 κ.σ. βούτυρο
6 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλ. μοσχαρίσιος ζωμός
6 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
½ κ.γ. ξυσμένο μοσχοκάρυδο
3 φλ. ψίχουλα από μπαγιάτικο ψωμί
4 μεγάλα αβγά
2 κ.σ. γάλα
2 κ.γ. ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Σπορέλαιο για τηγάνισμα
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, λιώνουμε το βούτυρο, ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να ενωθούν καλά.
Ρίχνουμε τον ζωμό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για ένα λεπτό μέχρι να πήξει κάπως η κρέμα.
Προσθέτουμε το κρέας και τον μαϊντανό, μαγειρεύουμε για 5 λεπτά μέχρι το κρέας να χάσει το ρόδινο χρώμα του, προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
Μεταφέρουμε σε μπολ και αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 3-4 ώρες, μέχρι να σφίξει.
Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αβγά, το γάλα και το ελαιόλαδο.
Βάζουμε τα ψίχουλα του ψωμιού σε ένα άλλο μεγάλο, απλωτό μπολ.
Ρίχνουμε μέσα κουταλιές από το μείγμα του κρέατος που έχουμε βγάλει από το ψυγείο και σχηματίζουμε κεφτέδες.
Τους βουτάμε στα χτυπημένα αβγά και μετά τους περνάμε πάλι από τα ψίχουλα.
Ζεσταίνουμε άφθονο ελαιόλαδο σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζουμε τους κεφτέδες για 4-5 λεπτά, λίγους -λίγους κάθε φορά, γυρίζοντάς τους συνέχεια, μέχρι να κάνουν χρυσοκάστανη κρούστα.
Μεταφέρουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Τους σερβίρουμε καυτούς με μουστάρδα.
Α.Τ.