Υλικά
500 γρ. βλίτα Υλικά
300 γρ. παντζαρόφυλλα
1 μεγάλο λευκό κρεμμύδι
1 καυτερή πιπεριά ή 1 κ.γ. μπούκοβο
4 σκελίδες σκόρδο
½ κ.γ. κουρκουμά
1 κ.γ. κύμινο
½ φλ. ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα βλίτα και τα παντζαρόφυλλα και τα ζεματίζουμε για 5 λεπτά.
Τα στραγγίζουμε, τα βάζουμε σουρωτήρι και τα αφήνουμε στην άκρη. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλο, βαθύ αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την καυτερή πιπεριά ή το μπούκοβο, τον κουρκουμά και το κύμινο.
Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι και το σκόρδο και να βγάλουν τα αρώματά τους τα μπαχαρικά.
Προσθέτουμε τα βλίτα και τα παντζαρόφυλλα κομμένα σε μεγάλα κομμάτια, αλατίζουμε, σβήνουμε με το ξύδι και όταν εξατμισθεί, αποσύρουμε από τη φωτιά.
Αφήνουμε να χλιάνουν και σερβίρουμε.
Α.Τ.