
Υλικά
1 ½ κ. σέφουκλα (σέσκουλα)Υλικά
4 κρεμμύδια ξερά
8 κρεμμύδια χλωρά
Ι ματσάκι άνηθο
Ι ματσάκι μάραθο
Ι φλ. ρύζι
200 ml ελαιόλαδο
1 ½ φλ. σταφίδες
αλάτι, πιπέρι
Για τη ζύμη
1 κ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ φλ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. ξύδι
2 κ.γ. αλάτι
200 γρ. γιαούρτι
1 φακελάκι μπέικινγκ πάουντερ
2 ½ φλ. νερό περίπου
Εκτέλεση
Κόβουμε τα σέφουκλα χοντρά, βάζουμε τα κρεμμύδια ξυσμένα ή χοντρομμένα και τα χλωρά στο λάδι να τσιγαριστούν λίγο, ρίχνουμε τα σέφουκλα, τον άνηθο, τον μάραθο, αλάτι καιι πιπέρι και σοτάρουμε για 7-8 λεπτά.
Προσθέτουμε το ρύζι και τις σταφίδες, ανακατεύουμε λίγο πάνω στη φωτιά και σβήνουμε την εστία.
Ετοιμάζουμε το φύλλο: ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικινγκ πάουντερ.
Σε μια λεκάνη βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, ρίχνουμε και το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη μαλακή και εύπλαστη.
Αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη.
Αφήνουμε τη ζύμη για 10 λεπτά να ξεκουραστεί και ανοίγουμε δύο φύλλα, το ένα μεγαλύτερο από το άλλο.
Στρώνουμε το μεγαλύτερο φύλλο στο ταψί και ρίχνουμε τη γέμιση.
Σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 50 λεπτά περίπου, μέχρι να ψηθεί η πίτα και από κάτω.*Η συνταγή είναι από το βιβλίο του Δημήτρη Ευάγ.
Παπαδόπουλου "Ξερολιθιές της γεύσης- Παράδοση και γαστρονομία της Νάξου", εκδόσεις Ίνδικτος.