
Υλικά
1 ρέγγα (κατά προτίμηση αβγωμένη)Υλικά
αλεύρι
λάδι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τη ρέγγα από την πέτσα και τα κόκκαλα και την κόβουμε κομματάκια.
Το ίδιο κάνουμε και με το αβγό της.
Σε ένα μικρό λεκανάκι βάζουμε τη ρέγγα και τη σκεπάζουμε με νερό για 12 ώρες.
Βγάζουμε τα κομμάτια από το νερό, ανακατεύουμε να διαλυθούν τα αβγά και ρίχνουμε μέσα αλεύρι για να φτιάξουμε κουρκούτι.
Βάζουμε ένα τηγάνι με μπόλικο λάδι και μόλις κάψει, παίρνουμε ένα κουτάλι κουρκούτι, προσθέτουμε και ένα κομμάτι ρέγγα και ρίχνουμε στο τηγάνι.
Τηγανίζουμε τις ρεγγοτηγανίτες για 2 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά.*Η συνταγή είναι παραδοσιακή της Νάξου, από το βιβλίο του Δημήτρη Ευάγ.
Παπαδόπουλου "Ξερολιθιές της γεύσης- Παράδοση και γαστρονομία της Νάξου", εκδόσεις Ίνδικτος.