Υλικά
1 κιλό σουπιές με το μελάνι τουςΥλικά
2-3 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο κομμένες
1 ματσάκι μάραθο
1 ποτηράκι κρασί λευκό
2 φλυτζάνια ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις σουπιές κρατώντας το σακουλάκι με το μελάνι τους και κόβουμε το σώμα σε παχιές λωρίδες.
Διαλύουμε το μελάνι με ελάχιστο νερό και το περνάμε από λεπτό σουρωτήρι.
Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο σε ελαιόλαδο, κατόπιν ρίχνουμε τις σουπιές μας, σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε το μελάνι και τις σιγοβράζουμε.
Προσθέτουμε λίγο νεράκι αν χρειαστεί.
Όταν μαλακώσουν, προσθέτουμε τον μάραθο και αφήνουμε 5’ λεπτά ακόμα στη φωτιά.
Σερβίρουμε με πιλάφι.*Συνταγή Καρπάθου της Άντζελας Παπαβασιλείου.