Υλικά
1 μάτσο μάραθοΥλικά
1 κ. σπανάκι
1 κ. άγρια χόρτα
1 μάτσο κρεμμύδι φρέσκο
1 μάτσο δυόσμο φρέσκο
200 γρ. ε.π. ελαιόλαδο
½ κ. μυζήθρα
1 πρέζα αλατιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κ. αλεύρι
2 αβγά
100 γρ. σουσάμι
Εκτέλεση
Ζυμώνουμε το αλεύρι με περίπου 1 ½ φλ.
χλιαρό νερό το ελαιόλαδο και το αλάτι, μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί.
Εν τω μεταξύ, ανακατεύουμε το σπανάκι, τη μυζήθρα, τα άγρια χόρτα καθαρισμένα και ψιλοκομμένα, αλάτι και πιπέρι.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο, κόβουμε κύκλους με ένα ποτήρι, βάζουμε στη μια πλευρά λίγη γέμιση και διπλώνουμε σε μισοφέγγαρο.
Αλείφουμε με λίγο αβγό χτυπημένο και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Τα τηγανίζουμε λίγα -λίγα, τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και τα σερβίρουμε αμέσως.
*Η συνταγή είναι από το εστιατόριο ¨Λεβέντης" στην Κρήτη.