Υλικά
1 κόκορας ελευθέρας εκτροφής Υλικά
3 κ.σ. πελτές ντομάτας
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 πιπεριές τσίλι
Μισό ματσάκι μαϊντανό
Αλάτι, πιπέρι
250 γρ. παπαρδέλες
200 γρ. ξινομυζήθρα
100 ml ελαιόλαδο
15 γρ. αλεύρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και κόβουμε τον κόκορα σε μερίδες.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε καλά το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κόκορα, τις πιπεριές και τα κρεμμύδια.
Αφού ροδοκοκκινίσει ο κόκορας προσθέτουμε 1,5 λίτρο νερό και τον πελτέ ντομάτας διαλυμένο σε λίγο νερό.
Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε για 1 ώρα ή ώσπου να μαλακώσει και στο τέλος προσθέτουμε τον μαϊντανό.
Αφαιρούμε τον κόκορα και τη μισή σάλτσα από την κατσαρόλα και στην υπόλοιπη σάλτσα βράζουμε τις παπαρδέλες.
Σερβίρουμε τον κόκορα με τις παπαρδέλες και την ξυνομυζήθρα.*H συνταγή είναι από το εστιατόριο "Musique café & More" στο Παγκράτι.