Υλικά
100 γρ. spare ribs σε ένα κομμάτιΥλικά
1 καρότο + 1 κρεμμύδι + 1 πράσο σε χοντρά κομμάτια
10 γρ. γαλλική σαλάτα
2 κ.σ. μουστάρδα Dijon
10 γρ. γραβιέρα Νάξου
20 γρ. πατατάκια
1 βιενέζικη μπαγκέτα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
100 ml λευκό ξηρό κρασί
Μοσχαρίσιος ζωμός
Αλάτι, 5 κόκκοι πιπέρι
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τα spare ribs: αλευρώνουμε ελαφρά το καρέ των spare ribs, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και το σοτάρουμε καλά.
Προσθέτουμε το καρότο, το κρεμμύδι και το πράσο, το πιπέρι, τη μουστάρδα Dijon και ανακατεύουμε.
Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμισθεί, προσθέτουμε ζωμό μέχρι να καλυφθεί το κρέας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180οC για 3 ώρες.
Ξεψαχνίζουμε το καρέ και περνάμε από το μπλέντερ τα λαχανικά και τα υγρά που έχουν μείνει στο ταψί για να φτιάξουμε μια βελούδινη, πυκνή σάλτσα.
Ετοιμάζουμε το σάντουϊτς ανοίγοντας την μπαγκέτα στα δύο και βάζοντας στη βάση τη σαλάτα, επάνω το κρέας και τη γραβιέρα και περιχύνοντας με τη σάλτσα.*Η συνταγή και η φωτογραφία της είναι από το εστιατόριο "Hide & Seek".