Υλικά
2 πάπιεςΥλικά
Το συκώτι απο τις πάπιες ψιλοκομμένο ή 300 γρ. συκωτάκια κοτόπουλου
1 ½ κ. μεγάλα λευκά σφιχτά μανιτάρια
15 μεγάλες σκελίδες σκόρδο
1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη ή μαντζουράνα
Χυμός 1 πορτοκαλιού
1/2 φλ. μπράντι
4 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις πάπιες από τυχόν πούπουλα, τις πλένουμε, τρυπάμε την πέτσα και τις αλατοπιπερώνουμε καλά, μέσα έξω.
Τις αλείφουμε με τον χυμό πορτοκαλιού και τις βάζουμε σε βαθύ ταψί.
Καθαρίζουμε τα σκόρδα, αφαιρούμε το πράσινο φύτρο και κόβουμε κάθε σκελίδα στα δύο.
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε χοντρές φέτες.
Ανακατεύουμε το σκόρδο, τα μανιτάρια και τη ρίγανη και αλατοπιπέρωνουμε.
Σε αντικολλητικό τηγάνι, σοτάρουμε τα συκωτάκια και μόλις ροδίσουν προσθέτουμε το μείγμα σκόρδο-μανιτάρια.
Ανακατεύουμε και σβήνουμε με μπράντι.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και βάζουμε το μείγμα συκωτάκια μανιτάρια σκόρδο γύρω από τις πάπιες.
Φουρνίζουμε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο στους 190ο C.
Ψήνουμε σε πυρίμαχο σκεύος για 1.30'- 2 ώρες.
Ξεφουρνίζουμε, αφαιρούμε το περισσότερο λίπος και σερβίρουμε τις πάπιες κομμένες σε μερίδες μαζί με τα μανιτάρια, τα συκωτάκια και τα σκόρδα.A.T.