Υλικά
500 γρ. άγρια χόρταΥλικά
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
10 σκελίδες σκόρδο
1 ματσάκι μάραθο
1 ματσάκι μαϊντανό
1 φλ. λευκό ξηρό κρασί
150 γρ. μπέικον σε πολύ λεπτές λωρίδες
¼ φλ. ελαιόλαδο
Αλάτι, μπούκοβο
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε, πλένουμε και ζεματίζουμε τα άγρια χόρτα για 3-4 λεπτά και τα σουρώνουμε.
Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε τον μάραθο και τον μαϊντανό.
Ζεσταίνουμε σε μεγάλη καθιστή κατσαρόλα (χαμηλή και πλατιά) το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το μπέικον.
Προσθέτουμε τα ξερά και τα φρέσκα κρεμμύδια και τα σκόρδα και σοτάρουμε 7-8 λεπτά, μέχρι να μαραθούν.
Ρίχνουμε τα άγρια χόρτα και ανακατεύουμε.
Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί, σιγοβράζουμε για 6-7 λεπτά.
Προσθέτουμε τον μάραθο και τον μαϊντανό, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και αφήνουμε το φαγητό να πάρει 2-3 βράσεις ακόμα.
Αφήνουμε το φαγητό να μείνει 10 λεπτά πριν σερβίρουμε.
Ταιριάζει με καλαμποκόψωμο και φέτα.
A.T.