Υλικά
2 μεσαία αβγά Υλικά (για 2 άτομα)
200 γρ. χόρτα εποχής ελαφρώς βρασμένα (σπανάκι, βλίτα, ραδίκια, κ.λπ.)
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.γ. κρεμμύδι
1/4 σκελίδας σκόρδου
2 κ.γ. κουκουνάρι
3 κ.σ. κρέμα γάλακτος
40 ml κρασί λευκό
1 πρέζα σουμάκ
3 σταγόνες λάδι τρούφας
2 κ.γ. παρμεζάνα τριμμένη
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι με νερό και 1 κουταλιά της σούπας ξύδι ποσάρουμε το αβγό, αφήνοντάς το να σιγοβράσει για 5 λεπτά.
Αφαιρούμε το αβγό με μια τρυπητή κουτάλα και το αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Σε ένα τηγανάκι σωτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο και το κουκουνάρι.
Προσθέτουμε τα χόρτα και σβήνουμε με το κρασί μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος, καρυκεύουμε με αλάτι, πιπέρι και σουμάκ.
Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο τα χόρτα, προσθέτουμε στο κέντρο το αβγό ποσέ, πασπαλίζουμε στο αβγό την παρμεζάνα και το λάδι τρούφας.
*Η συνταγή είναι από το εστιατόριο "Αγιολί" στη Θεσσαλονίκη.