Υλικά
400 γρ. φρέσκα ζυμαρικά garganelliΥλικά (για 2 άτομα)
4 μύδια με το κέλυφος
4 γαρίδες αποφλοιωμένες
80 γρ. κοτόπουλο σε κύβους
80g λουκάνικο πικάντικο σε ροδέλες
40 γρ. πιπεριές τρίχρωμες ψιλοκομμένες
60 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ μεγάλη σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
3-4 στήμονες κρόκου Κοζάνης
2 κ.σ. ελαιόλαδο
300 ml φρέσκια σάλτσα ντομάτας
40 ml λευκό κρασί
1 κ.σ. βούτυρο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν.
Ρίχνουμε αρχικά το κοτόπουλο και το λουκάνικο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
Έπειτα προσθέτουμε τα μύδια και τις γαρίδες και σβήνουμε με λευκό κρασί.
Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, τον κρόκο Κοζάνης, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για περίπου 3-4 λεπτά.
Ρίχνουμε τα φρέσκα ζυμαρικά στη σάλτσα και αφήνουμε να μαγειρευτούν για 2 λεπτά.
Τέλος, αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο μέχρι να γλασάρει η σάλτσα.
Σερβίρουμε αμέσως.*Η συνταγή είναι από το εστιατόριο "Αγιολί" στη Θεσσαλονίκη.